Powyższe da to ważność konta 2 lata - jak potrzeba tylko rok, to można doładować tylko 10zl i przedłużyć za 7 (będzie razem 13 miesięcy ważności)
DRive0001: niemożliwe. Nie wiesz jak takie wydłużanie wyglądało wcześniej, a tak optymistycznie nie działało. Ciągle twierdzę, że za 7 zł nie wydłużysz środków przy jednoczesnej zmianie ważności KG+BIZD - jeśli regulamin tak twierdzi, to wyrównasz ważność KG do ważności BIZDu i nic więcej.
Tylko, że w tej opcji nie zyskasz za dużo GB, np. po doładowaniach.
Dziś wydłużyłem środki przy posiadaniu KG ważnego 26 dni oraz BIZD 27 dni wraz z włączonymi darmówkami w Orange. Usługa dała dopisanie 365 dni oraz zrównanie ważności KG+BIZD do 08.10.2025.
Dzięki temu, że to karta ze startera online - przy 6 zasileniach po 5 zł wpadło 120 GB neta (6x po 20 GB zamiast 10). Włączyłem też 25 GB z promki 300GB + 400 GB za zgody. Jest już 545 GB.
Więc za 29 zł jest 120 GB + 1 zł + darmówki na 13 miesięcy. Kolejne wydłużenie za 29 to kolejny rok.
Oczywiście ten eksperyment okupiłem utratą nabytego KWR i utratą otrzymywania połowy wartości liczbowej nominału którego zasilam konto w formie bonusu GB (wpada tylko bonus GB za zasilenie online - ale straty nie są duże - na poczet wydłużenia za 29 - lepiej stracić 12,5 GB a zyskać 2x więcej niż standardowo czyli 120 vs 60 GB).
Jak widać darmowe no-limity robią spore zamieszanie na koncie.
PS
Właśnie przyszło mi do cos do głowy
ciekawe czy można by na pustym koncie uruchomić kredyt i doładować potem 5zl żeby razem starczyło na przedłużenie za 7zl
tylko na kredyt chyba trzeba poczekać 30dni , ale przez ten czas nic nie przepadnie przecież
Kredyt na usługi działa dopiero po upływie miesiąca od aktywacji startera. Dodatkowo musiałbyś mieć dodatni bufor, aby skredytować pełną kwotę za zakup dni ważności. Stąd wydłużenie o miesiąc za 7 zł, abyś nie mógł tej usługi zrealizować w całości za kredyt.
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam