Od jakiego prefiksu zaczynają się numery telefonów z oryginalnych starterów?
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
lee: jest to aktualnie 450 xxx xxx - są to numery użyczone od Play.
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam
Czy po MNP do tego wirtuala automatyczne No limity(9zł) odświeżają się prawidłowo?
Czy ten No limit za 9 zł obejmuje też MMSy?
Rozumiem ,że doładowanie przez bank wybiera się opcję Play?
Czy ten No limit za 9 zł obejmuje też MMSy?
Rozumiem ,że doładowanie przez bank wybiera się opcję Play?
PiotrG-dz: z reguły pakiet powinien się odnawiać, gdy ja testowałem starter jak zaczęli promocję oferty, nie oferowali odnowienia pakietów - ktoś, kto z tego korzysta może to potwierdzić czy uzupełnić takie informacje.
Nie, ten pakiet ma płatne MMSy, 19 gr za 100 kB.
Tak, Mobilnego Telegrosika zasilasz kanałem doładowań Play.
Nie, ten pakiet ma płatne MMSy, 19 gr za 100 kB.
Tak, Mobilnego Telegrosika zasilasz kanałem doładowań Play.
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam
A jakie prędkości są ustawione w MT?Czy są poobcinane jak dawniej w Vetrze?czy może uwolniono je po ostatniej akcji?
Bo ten 1 GB przy pełnej prędkości w speedteście na 5G starczyłby na 1 raz
Bo ten 1 GB przy pełnej prędkości w speedteście na 5G starczyłby na 1 raz
PiotrG-dz: tam prędkości też mogą być obcięte. Potrzebne są testy.
lee: Tak jak informowaliśmy przy starcie oferty (potwierdzone info z BOK Telegrosika) nie wysyłają potwierdzenia.
@lee musisz napisać do nich aby podali ci nr śledzenia.
Aha. Ale to list polecony więc w razie czego awizo powinno być w skrzynce.
lee: tak, dokładnie. Jeśli to nowy starter z numerem musisz go zarejestrować w punkcie Play.
Tak.
W takim razie po co podaję się PESEL przy zamówieniu. Trochę nie rozumiem.
W takim razie po co podaję się PESEL przy zamówieniu. Trochę nie rozumiem.
Takie jest info na stronie. Odbierzesz przesyłkę to włóż kartę SIM i wbij *101# jeśli nie będzie komunikatu o błędzie, to w porządku, jeśli będzie inaczej - to punkt Play czeka na potwierdzenie danych do rejestracji. Czekamy na info.
lee: jeśli coś nie działa, dzwoń do BOK.
lee: po to, aby można go było poprawnie rozpoznać Abonenta, który rejestruje numer. PESEL się zgadza? Numer jest rejestrowany i aktywowany. Zawsze można dostać kartę od kuriera, wtedy jeszcze szybciej idzie ta weryfikacja, bo przesyłając info operatorowi, że przesyłka została odebrana, sieć wie, iż numer został potwierdzony i rozpocznie proces aktywacji.
Jak sprawuje się MT u Ciebie?Masz wykupione jakieś pakiety GB lub minut i czy działa to wszystko bez zarzutu?
Na razie to tylko numer testowy więc ciężko się wypowiedzieć na ten temat.
Niemniej jednak ewidentnie widzę braki. Nie ma kodu USSD na blokadę połączeń z numerów zastrzeżonych. Do tego nie minął dzień czy dwa od aktywacji numeru a już po 20 wieczorem miałem telefon jakiś na ten numer niby z jakiegoś numeru od 14....
Zapewne skam lub coś podobnego.
Tak btw na mój najstarszy numer który wyciekł do sieci różności potrafią przychodzić. Od informacji że ktoś chce mnie rekrutować do pracy ( SMS in English) po ostatni wał na zablokowane konto w banku.
Niemniej jednak ewidentnie widzę braki. Nie ma kodu USSD na blokadę połączeń z numerów zastrzeżonych. Do tego nie minął dzień czy dwa od aktywacji numeru a już po 20 wieczorem miałem telefon jakiś na ten numer niby z jakiegoś numeru od 14....
Zapewne skam lub coś podobnego.
Tak btw na mój najstarszy numer który wyciekł do sieci różności potrafią przychodzić. Od informacji że ktoś chce mnie rekrutować do pracy ( SMS in English) po ostatni wał na zablokowane konto w banku.