Użytkownik
Ranga
Spamer ;)
Model telefonu
S21 5G
Sieć
PLAY
Dziś zauważyłem to również i u mnie. Karta korpo leci ponad 120 Mb/s, a nju sztywne 50 Mb/s. Napisałem do BOK, zwłaszcza że mam teraz pakiet 20 GB z okazji Dnia Klienta, a regulamin informuje, że prędkość zależy jedynie od możliwości sieci.
Pierwszą akucję 5G? Chyba masz na myśli aukcję 800/2600, to była aukcja "pod LTE".
Czy ja wiem? Limit max 10MHz per op znacząco zredukuje walkę.
Ale co w tym dziwnego? Z tego pasma korzysta nie tylko telefonia mobilna. Ona i tak zabiera 60MHz czyli prawie 2/3 zakresu. A są jeszcze inni, którzy też potrzebują pasma zasięgowego. Ileś lat temu wykonano międzynarodową harmonizację użycia pasma 700 i uznano, że do celów telefonii mobilnej ma być dostępne 60MHz. Pamiętaj, że to wszystko jest koordynowane na poziomie globalnym, po to m.in. żeby nie było zakłóceń między technologiami, a także z uwzględnieniem zapotrzebowania innego, niż tylko telefonia mobilna. To nie jest kwestia widzimisię danego kraju. Oczywiście mówimy o krajach cywilizowanych, które współpracują w takich sprawach. A nie np. o dzikusach "z sąsiedztwa".