DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego.
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego.
  • Strona 70 z 72
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
 #1164755  autor: PiotrG-dz
 30 sty 2024, 11:51
Odnalazłem dawno nie używaną kartę BDI i włożyłem ją do telefonu i pokazuje ona zasięg jednak nie wiem co wpisać do Samsunga S 5611? Co wpisać w okienko adres strony domowej http:// ?
Proxy mam Wł ?
Adres mam 0.0.0.0
Port 8080 ?
DNS1 0.0.0.0
DNS2 0.0.0.0 ? Tak mam w telu ustawione.
 #1164756  autor: KC-KARLOS
 30 sty 2024, 11:55
PiotrG-dz: utwórz nowy punkt APN. Nazwa dowolna. W polu APN wpisujesz darmowy i zapisujesz. Potem ustawiasz jako domyślny. To wszystko.
Wchodzisz wówczas na dowolną stronę internetową i jeśli się pojawi na wpisanie kodu CAPTCHA to go przepisujesz i gotowe. Masz 60 minutową sesję z maks. prędkością 0,5 mbps. Po upływie tego czasu wpisujesz kolejny kod.
Możesz też skorzystać z darmowego jednorazowego pakietu 30 GB za 0 zł na 30 dób, bez limitu prędkości i wpisywania kodu co godzinę.

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥
 #1180949  autor: leszekte
 09 paź 2024, 15:42
No i nastał koniec pewnej epoki . Dziś dostałem maila o treści :

Szanowni Państwo,

Polkomtel Sp. z o.o. informuje, że z dniem 30 grudnia 2024 r. zakończy udostępnianie Bezpłatnego Dostępu do Internetu (dalej: BDI). Działanie to jest podyktowane wygaśnięciem obowiązku udostępniania BDI, o którym mowa w Decyzji Prezesa UKE nr DZC-WAP-5176-8/09 (21) z dnia 10 listopada 2009 r. zmienianej kolejnymi decyzjami.
 #1180950  autor: lukjac
 09 paź 2024, 15:43
Szanowni Korzystający, Polkomtel sp. z o.o. informuje, z e z dniem 30 grudnia 2024 r. zakon czy udostępnianie Bezpłatnego Dostępu do Internetu (dalej: BDI). Spo łka udostępnia BDI na podstawie Decyzji Prezesa UKE nr DZC-WAP-5176-8/09 (21) z dnia 10 listopada 2009 r. zmienianej kolejnymi decyzjami (dalej: Decyzja) w związku z zobowiązaniem dotyczącym zapewniania nieodpłatnego, powszechnego dostępu do sieci Internet. Zgodnie z warunkami Decyzji zapewnianie nieodpłatnego, powszechnego dostępu do sieci Internet ma trwac do upływu 36 miesięcy od osiągnięcia tzw. zobowiązania pokryciowego, tj. objęcia zasięgiem sieci z wykorzystaniem częstotliwos ci objętych w ramach Decyzji 50% populacji Rzeczypospolitej Polskiej. Nastąpiło to 30 grudnia 2021 r., o czym Polkomtel poinformował Prezesa Urzędu Komunikacji Elektronicznej. W efekcie obowiązek udostępniania BDI wygas nie 30 grudnia 2024 r. Przypominamy, z e zgodnie z Regulaminem Bezpłatnego Dostępu do Internetu, Korzystający z BDI mają prawo otrzymac zwrot wpłaconego Depozytu za kartę SIM BDI. Szczego łowe informacje dot. procedury zwrotu oraz termino w moz na uzyskac na stronie internetowej www.aero2.pl/zwrotdepozytu oraz poprzez kontakt z Biurem Obsługi Klienta: [email protected] lub telefonicznie pod numerem 720 00 77 22 (koszt połączenia z infolinią według taryfy operatora). Mając świadomość, jak ważna jest dla Państwa możliwość korzystania z bezpłatnego dostępu do sieci, Polkomtel podjął decyzję o uruchomieniu z dniem 10.11.2024 r. bezpłatnej usługi, z której będą mogli Państwo skorzystać na posiadanej obecnie karcie SIM, w ramach nowego Regulaminu i Cennika Pakietów Aero. Od 10 listopada 2024 r. będą Państwo nadal mogli korzystać z oferty naszego Internetu:  Bezpłatny Internet z prędkością do 512 kb/s i bez kodów CAPTCHA w ramach Pakieto w Aero, a ponadto  Pakiety Aero - oferta juz Pan stwu znana – bez zmiany cen i GB w pakietach, bez ograniczen prędkos ci, z dostępem do 5G. Przygotowujemy dla Państwa również możliwość konwersji wpłaconego depozytu (za kartę Bezpłatnego Dostępu do Internetu) na jeden z naszych pakietów. Zapraszamy Pan stwa do zapoznania się z nową ofertą i zasadami korzystania z usług oraz dostępnymi promocjami na naszej stronie www.aero2.pl – informacje będą dostępne w naszym serwisie od 10.11.2024 r. Z wyrazami szacunku, Polkomtel
 #1180951  autor: KC-KARLOS
 09 paź 2024, 15:48
Pakiety Aero2 zostają, bo to usługa komercyjna. Lejek 0,5 mbps znany z BDI też będzie.
Bezpłatny Internet z prędkością do 512 kb/s i bez kodów CAPTCHA w ramach Pakietów Aero

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥
 #1180955  autor: KC-KARLOS
 09 paź 2024, 17:53
Window: w ramach BDI nie. Zrobią jak przy ofercie "wRodzinie" - tylko dla obecnych klientów.

#1180959  autor: PiotrG-dz
 09 paź 2024, 18:08
Dobrze ,że nie kazali zwrócić SIMki listem tylko zrobią zwrot przelewem na konto.SIM trafi do kolekcji.
Ciekawi mnie jednak jaki NR telefonu miałem na tej karcie?Gdzie to sprawdzić?
 #1180960  autor: KC-KARLOS
 09 paź 2024, 18:55
PiotrG-dz: pracują nad tym, aby ta kwota kaucji była dostępna do wykorzystania na koncie Aero2. Z niego kupujemy pakiety na pełnej prędkości. Całkiem możliwe, że po 30 grudnia ten lejek może być dostępny do maksymalnego czasu ważności kupionego pakietu. Pewnie przekażą więcej info na ten temat.

#1180964  autor: frigo
 09 paź 2024, 19:59
Ale czy skasowanie BDI nie bedzie się wiązało ze zmianą częstotliwości po jakiej będzie fruwać Aero po 30 grudnia? Modem tez chyba trzeba będzie zmienić czy nie jak ktoś ma np usb? To teraz w aero najtańszy pakiet za bodaj 5zł, po wyczerpaniu przypisanych 3gb daje lejek 512 bez captcha do końca ważności pakietu (30dni)? Nawet nie wiedziałem. A w ogóle w jaki sposób te pakiety się kupuje? W Aero jest jakaś forma doładowania własnego konta czy to jakoś trzeba opłacać przelewają na konto Aero? Jak to działa?
 #1180965  autor: KC-KARLOS
 09 paź 2024, 20:20
frigo: nie, bo BDI zarówno darmowe jak i płatne działa na każdym paśmie, wykorzystywanym w sieci Plus. Zyskujemy też wstęp do 5G Plusa przy pakiecie płatnym.
Zobacz sobie info na tej stronie: https://aero2.pl/nowe-pakiety-aero/ lub https://aero2.pl/pakiety-aero/ albo https://aero2.pl/subskrypcja/

#1180971  autor: KC-KARLOS
 09 paź 2024, 22:20
PiotrG-dz: czytałeś komunikat operatora? Masz pytania, to napisz maila lub zadzwoń na infolinię. Udzielą informacji. Info jest też na tej stronie: https://aero2.pl/zwrot-depozytu/
Kwota depozytu: 20 zł, po jej potrąceniu to 19,93 zł.

Ja ogólnie bym zaczekał, bo pracują nad tym, aby móc te 20 zł wykorzystać na płatne pakiety Aero2.
Gdyby udałoby się im utworzyć takie konto złotówkowe z możliwością zakupu pakietów Aero, dopłacając 10 zł do tych 20 za depozyt można by było kupić 50 GB na 30 dni.

#1180997  autor: adrjannn
 10 paź 2024, 13:48
Oni są zobowiązani przez UKE do udostępnienia darmowego internetu do 30 grudnia 2024r.

Więc nie wiem dlaczego chcą dokonywać zmian już 10 listopada 2024r.... Jeżeli 10 listopada 2024r zdejmą captchę na 1,5 miesiąca dla wszystkich to tym lepiej :D
 #1181004  autor: neotele
 10 paź 2024, 15:19
Skąd bierzecie info, że gdzieś jest napisane, że będzie "bez Captcha" dla wszystkich? Proszę jakiś link.

Pytam, bo w komunikacie z 9. października br. na ich stronie nie ma o tym żadnego słowa. Jest tylko to:
https://aero2.pl/komunikaty/
Natomiast mi, na maila, razem z tekstem tego komunikatu, przysłali dodatkowe info (bez żadnego odnoszenia się do Captcha):
Mając swiadomosc, jak wazna jest dla Panstwa mozliwosc korzystania z bezpłatnego dostępu do sieci, Polkomtel podjął decyzję o uruchomieniu z dniem 10.11.2024r. bezpłatnej usługi dostępu do internetu, z ktorej będą mogli Panstwo skorzystac na posiadanej obecnie karcie SIM, w ramach nowego Regulaminu i Cennika Pakietow Aero. Zasady korzystania z tej usługi będą dostępne w naszym serwisie www.aero2.pl od dnia 10.11.2024 r.

Natomiast w tekście (jak poniżej) zamieszczonym wcześniej przez @lukjac (tu pytanie: jakie jest tego źródło?) jest napisane, że będzie, owszem, bez bez kodów CAPTCHA, jednak w ramach Pakieto w Aero - czyli tak, jak jest obecnie.
Od 10 listopada 2024 r. będą Państwo nadal mogli korzystać z oferty naszego Internetu:  Bezpłatny Internet z prędkością do 512 kb/s i bez kodów CAPTCHA w ramach Pakieto w Aero
  • Strona 70 z 72
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71