Dolny Slask też potwierdza zniknięcie kropki
np. w nazwach "Sudety", "Dolny Slask", "gm.Katy Wroclawskie" czy też "gm.Olawa" Przejrzałem stronę asziatko - bardzo ładna
Gratuluję pomysłu, informacje nadawane przez BTSy zamieszczone na tej stronie są cennym źródłem informacji jednak zastanawiam się czy nazwa "Lwowska - Orkana" nie powinna wyglądać tak: "Lwowska-Orkana"? A jeśli chodzi o najdłuższą nazwę w Erze we Wrocławiu to jest nazwa emitowana z nowego (pewnie jeszcze ciepłego;)) nadajnika: "Mosty Jagielonskie-J.Kochanowskiego"
Wiem, wiem jest błąd, bo powinno być "Jagiellonskie", ale problem ten zostal już zgłoszony do operatora. Inne nowe nazwy to: "al.A.Brucknera"i z innego też nowoodpalonego BTS-a: "Dabrowki", "Strzegomska-Fabryczna" i "Strzegomska-Robotnicza". Bardzo podobaja mi sie nazwy ulic w których występuje literka imienia osoby od której wzięła się ta nazwa (we Wroclawiu takie nazwy stanowią większość
) Np. "J.Pilsudskiego", "J.Hallera", "H.Sienkiewicza-S.Wyszynskiego", "R.Dmowskiego-Dluga", "R.Traugutta", "St.Worcella", czy też nazwy z całymi imionami: "Plac Jana Pawla II", "Jana III Sobieskiego".
Pozdrawiam gorąco.
[ Dodano: 2007-12-15, 23:35 ]
asziatko, z BTSa emitowane są trzy różne nazwy na przemian z miejscowością. Np. BTS we Wrocławiu: 6355 sektor 1 emituje dwie nazwy
Plac Grunwaldzki na przemian z nazwą
Wroclaw, sektor 2 emituje
Pl. Grunwaldzki-Szczytnicka na przemian z nazwą
Wroclaw, a sektor 3 emituje
kard.S.Wyszynskiego na przemian z nazwą
Wroclaw. To jaka nazwa jest emitowana przez nadajnik (czy pierwsza czy druga) jest kwestią przypadku. Jak na wyswietlaczu pojawi Ci się nazwa "Tarnow" zainicjuj połączenie rozłącz się i spójrz na wyświetlacz- możliwe że pojawi się ta druga nazwa emitowana przez BTS. Poza dużymi miejscowościami na przemian pojawiają się np. nazwy gmin i obszarów. Np. gm.Katy Wroclawskie i Dolny Slask. Mam nadzieję, że Ci pomogłem
. Pozdrawiam.