ziewww, dziękuję, zgadzam się z Tobą. Ale co do zasięgu, to telefon ma zdecydowanie lepszy zasięg niż np. Nokia 2610, Siemens A52, Samsung X200. Tutaj nie kieruję się wskaźnikiem, tylko jakością rozmowy.
ziewww pisze:Ten telefon to nie zabawka dla nastolatków. Dla nieco starszych - idealna alternatywa dla tak popularniej Nokii 6300.
Dokładnie, zgadzam się w 100%. Telefon zdecydowanie lepszy niż 6300, którą wcześniej posiadałem, może wyświetlacz nie jest tak bardzo doskonały, ale dla przeciętnego użytkownika wystarczy. Co najważniejsze- jest większy i czytelniejszy niż w 6300.
Ale mimo tego, że te wskaźniki za grosz nie są proporcjonalne, to telefon naprawdę jest wart swojej ceny, za 350 PLN w sklepie nic lepszego nie kupisz.
Jeszcze jedno: dużo osób pytało mnie się, czy obudowa jest dużo lepsza w L700 niż w 6300. Odpowiem: zdecydowanie tak, zupełnie inaczej jest mocowana (dużo porządniej niż w 6300), poza tym przy częstym ściąganiu tylnego panelu nic się nie wyrabia, a w Nokii miało to miejsce, później klapka od baterii miała wyczuwalne luzy, co mnie strasznie irytowało.
Tylko ten wskaźnik...
Wolałbym, gdyby było tak jak w Nokiach bądź starszych Samsungach- pierwsza kreska trzyma cały czas, jak ona spadnie to reszta leci jak nie wiem co
Ale sprawa została uratowana przez kod, który pokazuje informacje o baterii, aczkolwiek nie jest to zbytnio wygodne.
Ogółem telefon mam ok. półtora miesiąca, jestem zadowolony. Dodam jeszcze (jak już porównuje z tą popularną 6300), że Nokia po tym czasie zaczynała mnie wkurzyć.
[ Dodano: 2009-02-03, 15:26 ]
Muszę sprostować dwie rzeczy, które "wyszły" w porównaniu do Nokii 6151:
1. Klawiatura- super wygodna nie jest, ale nie jest też zła, powiem tak" średnia
Dobrze się klawisze naciska, ale są one płaskie, duże ale ściśnięte, oraz klawisz "czerwona słuchawka" jest
zdecydowanie za blisko klawisza "3", podczas bardzo szybkiego pisania SMSa, często naciskam czerwoną słuchawkę, i muszę zapisywać wiadomość w kopiach roboczych (pisałem o tym w teście).
2. Zasięg, czyli to, co nas wszystkich nurtowało. 6151 jak i L700 mam w Orange, z włączonym trybem tylko 3G. W Nokii zasięg porządnie się trzyma, w Samsungu skacze, aż głowa boli (początkowo myślałem, że 6151 mimo literki "3G" jest zalogowana w 2G). Są miejsca, w których Samsung L700 nie ma zasięgu, a Nokia ma 2 kreski na cztery. Samsung nadal jest zalogowany do sieci, i trzyma zasięg dobrze (podczas rozmowy jest ok). Natomiast w Nokii minimalnie lepszy zasięg jest, ale przy jednej kresce jakość rozmowy nie jest tak dobra, jak przy pełnym zasięgu.
Do porównania mam także Samsunga U800, w którym problem z klawiaturą został poprawiony, ale "problem"
* z zasięgiem nadal istnieje.
3. Wyświetlacz- jakość jest bardzo dobra, ale jasność trzeba znacznie zmniejszyć, bo inaczej strasznie oczy potrafią boleć. No i rozdzielczość mogłaby być nieco większa, ale jakoś nie widać za bardzo pikseli
Dodam jeszcze, że jak w Nokii mam 1,8", a tu 2,1", to gdy biorę Samsunga dostaję olśnienia
Strasznie duży ekran w L700
*problem- większość uważa to za problem, dla mnie on nie istnieje- ważne, ża da się rozmawiać, a nie ile kreseczek jest na wyświetlaczu