Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
jeśli były by pakiety do sieci, to jasne, że te smsy wysłane z niemieciego startera w niemczech dochodziły by do niemieckiego startera w polsce po cenach wewnątrz sieciowych.JasiekPL pisze:Kupując 2 startery np. niemiecki o2. Jeden zostawiam w Polsce drugi zabieram do niemiec. Czy pisząc z Niemiec na starter w Polsce pieniądze będzie mi pobierało za standardową stawkę i jak to jest w przypadku jakiegoś pakietu jeśli występuje?
Jest trochę aukcji na allegro. Może coś się uda znaleźć.JasiekPL pisze:Tylko teraz chodzi o to żebym ja mógł kupić starter którejś z tych sieci w Polsce np. allegro, bo jeden starter chcę zostawić w Polsce a drugi zabrać do Niemiec.
Czy ta taryfa opisana przez Tomek_19, będzie działała na którymś starterze z allegro?Tomek_19 pisze:Vodafone CallYa http://www.vodafone.de/pr...s-flatrate.html
W taryfie CallYa OpenEnd Talk&SMS pierwszy sms wewnątrz sieci wysłany danego dnia kosztuje 29 centów, każdy kolejny (od 2. smsa do 101. smsa dziennie) sms wewnątrz sieci jest darmowy. Pierwsze 6 miesięcy korzystania z tej usługi jest jak na razie w ramach promocji bezpłatne, potem 1,50 euro za każdy miesiąc. Starter kosztuje 19,90 euro i 10 euro jest w nim na start.
pomyslu nie mam, gratuluje niezlego chwytuJasiekPL pisze:Witajcie,
Troszkę wracając do tematu... minęło już dużo czasu...ale jest dostępna oferta Heyah. Nie chodzi o smsy tylko o dzwonienie. Myślę, że to dobry sposób na tanie rozmowy. W Polsce wykupujesz na pierwszym starterze darmowy numer do drugiego startera, a w Niemczech na drugim starterze masz odbieranie za 0,49 zł. Czyli całkowity koszt miesięczny to 5,90zł (starter w Polsce) + 0,49zł / min rozmowy (starter w Niemczech). Może macie jakieś ciekawe, inne pomysły na obniżenie kosztu "pobytu" w Niemczech? Piszcie!
Pozdrawiam
JasiekPL pisze:Dzięki za info, czyli jedno już wiem. Tylko teraz czy takie pakiety występują?
A u mnie to będzie działać tak:
Mam 2 telefony w Polsce i 2 w Niemczech.
np. 2 x Plus i 2 x o2
Polska -> Niemcy (Plus)
Niemcy -> Polska (o2)
Także roamingu nie będzie.
Fajnie, że nam o tym napisałeś...JasiekPL pisze:W Polsce wykupujesz na pierwszym starterze darmowy numer do drugiego startera, a w Niemczech na drugim starterze masz odbieranie za 0,49 zł. Czyli całkowity koszt miesięczny to 5,90zł (starter w Polsce) + 0,49zł / min rozmowy (starter w Niemczech).
Dlaczego? Raczej nie ma możliwości zablokowania tegojojo pisze:Fajnie, że nam o tym napisałeś...JasiekPL pisze:W Polsce wykupujesz na pierwszym starterze darmowy numer do drugiego startera, a w Niemczech na drugim starterze masz odbieranie za 0,49 zł. Czyli całkowity koszt miesięczny to 5,90zł (starter w Polsce) + 0,49zł / min rozmowy (starter w Niemczech).
Dzięki Tobie pewnie już takiej możliwości niedługo nie będzie.
Nie bierz tego do siebie.JasiekPL pisze: Dlaczego? Raczej nie ma możliwości zablokowania tego
Właśnie się tak troszkę domyślałem tej ironii. Ale nie byłem pewny.Nie bierz tego do siebie.
To tylko taka drobna ironia z mojej strony.
Ja też sądzę, że Twój post raczej nie wpłynie negatywnie na możliwość korzystania z Wybranego Numeru w sieci Heyah podczas połączeń międzynarodowych.
Jednak przyznaję - naprawdę ciekawe.
Nawet nie domyślałem się istnienia takiej możliwości.