Zainstalowałem z Cydii paczkę iFoneGuide a następnie Native MMS, dzięki której miałem mieć możliwość odbioru/wysyłania MMSów na swoim iP 2G (soft był 2.2). Zrobiłem zgodnie z tym co było napisane restart i już się nie uruchomił. Zostaje tylko logo jabłka tak jak przy włączania i nic więcej. Wprowadziłem go w tryb bootowania, iTunes go wykrył, pobrał najnowszy soft, następnie zaczął przygotowania do resetu ustawień i nie udało się. Nieznany błąd 2002 i 1640,nie można było przywrócić ustawień, najpierw ten pierw. potem już tylko ten 2. Na pewno się pomyliłem z tymi numerami błędów ale coś takiego to było. Jak mam go naprawić ??
- Wszystko, co związane z systemami mobilnymi Apple'a
Mógłbyś jaśniej dla kogoś kto nie wie nic na ten temat? Czytam o wprowadzaniu iP w tryb DFU ale to jest to samo chyba co robiłem, pojawia się na ekranie płyta z nutą, napis iTunes i kabel USB, ale nie mogę nic z tym zrobić przez iTunes'a dalej...
Udało się z trybem DFU ale nic z tego z ożywieniem go. Nadal nie wstaje przez iTunes'y, błąd 1601 dokładnie, nie przywrócę ustawień fabrycznych. Jedyna nowość to podczas próby przywrócenia ustawień był biały ekran.
blackra1n nic mu nie da bo nie zrobi aktywacjiabramek92 pisze:Kolego:
4. blackra1n i będzie wszystko ok.
a co tematu jeśli wgrywasz zmodyfikowanego 3.1.2 to rób to przez starszą wersje itunes jeśli nadal będziesz miał błędy to ściągasz ireb z tej stronki http://ih8sn0w.com/ i postępujesz zgodnie ze wskazówkami w programie
Wprowadziłem go w DFU, napisałem już, bo wykryło nowe urządzenie i zainstalowało go jako DFU coś tam...abramek92 pisze:Kolego:
1. Wprowadź ajfona w tryb DFU - zobacz jak to wygląda na Youtube
2. Restore w iTunes
3. Update do 3.1.2
4. blackra1n i będzie wszystko ok.
+ tylko z iTunes 8.1.2
+ polecę reset kompa
Odpalam iTunes, wyskakuje okienko, że iP jest w trybie awaryjnym jedyna opcja dostępna to odtwórz, widać jedynie IMEI, brak czego innego na ekranie, jakichkolwiek info. o zawartości czyli Audio,Filmy,Zdjęcia,Inne, dostępu do bibliotek, następuje przygotowanie do reset ustawień i błąd nieokreślony w końcu mam o nr.1601 i na tym się kończy praca iTunes'a.
Nie mam najnowszych iTunesów, bo nie wiem czy nie skasuje mi całej biblioteki z muzyką, którą tworzyłem godzinami kiedy zainstaluję aktualizację.
Na tę chwilę iREB pomógł, iTunes postawił go na nogi, ale widzę duże czarne litery KARTA SIM NIE JEST OBSŁUGIWANA i nie odblokuję go dalej. Co to jest, co dalej chłopaki?
Doszedłem do momentu chyba już końcowego czyli QuickPWN. Ale znów jest coś nie tak.Miałem soft 2.2.1, ściągnąłem już 3 wersje QuickPWN i on pokazuje w zależności od wersji tego programiku, że raz mam soft 3.2.1 a raz 2.2.1 i nie przyjmuje mi ani jednego ani drugiego i nie mogę nic odblokować. Jakiego QuickPWNa mam użyć w końcu? Przywracałem ustawienia fabryczne, ale nie było słowa o tym, że soft 3.2.1 się zainstalował. Już nie wiem co mam za wersję FW i czego użyć do odblokowania i złamania iP.
Czekam i czekam, mam na ekranie ikonkę iTunes + kabel, 2 restarty były już i nic a blackra1n RC3 ciągle niby coś robi "entering recovery...". Nic nie wiadomo co się dzieje ani czy się skończy.
I tak mogłem sobie czekać w nieskończoność bo nic to nie dało i nie stało się tak jak w instrukcji, iP się nie uruchomił i nie mogłem zainstalować z poziomu już interfejsu urządzenia Cydii. Dalej nie odblokowane i nie wiem co z nim jest ani jaki tam siedzi soft...
I tak mogłem sobie czekać w nieskończoność bo nic to nie dało i nie stało się tak jak w instrukcji, iP się nie uruchomił i nie mogłem zainstalować z poziomu już interfejsu urządzenia Cydii. Dalej nie odblokowane i nie wiem co z nim jest ani jaki tam siedzi soft...
Dzięki za to forum. Właśnie im przedstawiłem swoją opinię. Mają gdzieś moje posty, bo mój temat dawno się ukrył w gąszczu nowych i nikt tam nie raczy zajrzeć i cierpliwie pomóc. Na MyApple już mi nikt nie pomoże. Nawet nie wiem jakiego hasła szukać.
we wspomnianym forum specami okreslam userow; Davvido i M4v3R, a odpowiedzi szukaj w tych tematach; http://www.myapple.pl/iphone-tutoriale/
pamietaj;uwalony softowo ipek jet do podniesienia
pamietaj;uwalony softowo ipek jet do podniesienia
Już działa ! Do blackra1n'a RC3 trzeba iP było podłączyć w trybie restore. W sekundę go złamał, teraz Cydia i wszystko pozostałe działa.