torture pisze:Ma ktoś może?
Mam już od jakiegoś czasu, więc odpowiem Wam na wszystkie pytania i wątpliwości, które padły w tym temacie.
torture pisze:bateria (sądzę, że przy dobrym sformatowaniu będzie ok)
Bateria. Zależy od profilu korzystania z telefonu. Nie jest jakaś pojemna (tylko 880 mAh), a ekran jest piękny i duży, więc zapotrzebowanie energetyczne telefonu małe z pewnością nie jest.
Powiem tak- przy podświetleniu 30sek i 5 sek przyciemnieniu, przy full jasności, godzinie rozmów dziennie (średnio) oraz mnóstwie SMS (nie powiem ile, bo nie da się tego zliczyć
) bateria wytrzymuje mi 1,5 doby. Nie zdarzyło mi się wyczerpać baterii w ciągu jednego dnia (od rana do wieczora) na maxa. Nokia 6300 wytrzymywała przy takim wysiłku pół dnia! Przy bardzo małym użytkowaniu wytrzymuje ponad tydzień.
torture pisze:- brak możliwości wysłania plików BT na kartę pamięci (to też nie byłby problem - brak karty)
Karta pamięci jest obsługiwana bodajże do 8GB, ale jak z przesyłem plików na kartę pamięci nie wiem, bo nie bawiłem się tym.
dzazik pisze:Mam ten telefon i jest jedno dziadostwo. Szybko moga sie wyłamać klapki na ładowarke i słuchawkę,
Także zaprzeczam nadal temu. Zaślepka cienka jest, ale po jakimś miesiącu bardzooo intensywnego użytkowania nie zauważyłem, żeby działo się z nią coś złego.
dzazik pisze:Nie ma polskich znaków typu ą, ę, ś, ć (chyba ze ja nie umiem tego znaleźć)
Menu, wiadomości, ustawienia, SMS, obsługa znaków- automatyczne (bez znaków PL- alfabet GSM).
Jakość rozmów- cudna, SMSy bardzo wygodnie się klepie (jest to jeden z nielicznych Samsungów dla mnie pod tym względem, ktore mnie tutaj w 100% zadowoliły)
No co do wyświetlacza na słońcu to jest nafajnie, bo słabo widać (takie jest moje zdanie), co do głosności to jest ok, tylko moim zdaniem bardzo cicho słychać dzownek (mam na najwyzszym 7 poziomie). Ale co ja tam mogę wiedzieć, przez 6 lat miałem Nokię i do Nokii wrócę
Wyświetlacz dla mnie w porządku na słońcu, tylko trzeba ustawić odpowiednią jasność i kontrast.
Dzwonek wg mnie jest BARDZO głośny- telefon posiada dwa głośniki (szok- Samsung i dwa głośniki to niespotykane!). Ale głośnik jest co najwyżej przeciętnej jakości...
Radio- ideał!!!
No i telefon oczywiście świetnie wykonany, nie ma żadnych trzasków i luzów, wszystko jest w porządku.
Jak ktoś ma jakieś pytania- proszę pisać.
Telefon jest tani, ale jak chcesz go w 100% wykorzystać to musisz dokupić kabel USB i lepsze słuchawki