Najpierw zadzwoń na 2699. Zobaczysz co Ci dadzą, ale to jest tak zwany pierwszy level, oni mogą niewiele. Powiedz, że w takim razie dziękujesz, i odchodzisz do konkurencji bo to dla Ciebie zbyt mało jeśli dostajesz ofertę taką jak ktoś z ulicy. W dzisiejszych czasach trzeba cenić abonenta.
Potem idź np. do Play i złóż wniosek o przeniesienie numeru, ale nie tak że oni wszystko załatwią tylko powiedz że sam chcesz wszystko zrobić (WAŻNE) czyli najpierw podpiszesz papiery, oni Ci wydadzą potwierdzenie że będziesz u nich miał numer.
Potem piszesz wypowiedzenie do plusa (miesięczny okres. czyli jak teraz wyślesz to umowa skończy się z końcem marca, ale to nic bo do 7 dni oddzwonią). To im daje do myślenia.
Teraz zaczną dzwonić do ciebie z wyższych leveli i mogą Ci dać dużo więcej. Myślę że jak w taryfie 55 dostał E66 za 90 zetek to 5530 jest niższej klasy telefonem powinieneś go wyrwać tanio, do tego jakiś pakiet minutek, itp. Co tam będziesz potrzebował. Negocjuj z nimi twardo, każ dzwonić następnego dnia, wyciągaj co się da
Aha w plusie mają różne "prikazy" żeby opchnąć konkretne modele telefonów. Nie idź na to. Moją koleżankę tak oszukali. Zrobiła tak jak pisałem, i chciała SE C902. Ale że w Plusie akurat mieli się pozbyć Samsunga S7350i Ultra Style to facet jej go zachwalał, że lepszy niż c902, że ładniejszy i czego to on nie ma. A okazało się że wypychają tego samsunga z literką (i) który jest okrojoną wersją bez i (nie ma akcelerometra, nie nagrywa filmików w 720x480 i nie odtwarza divix'ów).
Także walcz o to czego potrzebujesz i nie daj się
Pozdro
Ericsson S868, T28s | Siemens S25, S40 | Motorola K1 | SPV E650 | LG Cookie KP500 | Nokia 7650, 3330, 3310, 6210, 3510i, 6100, 6610i, 6310i, N95 8GB, E66 | Sony-Ericson T230, K700i, W200i, K750i, K800i, C702, C902