sporysz pisze:- czy słuchawki dostarczone z słuchawką mają jakiś pilot do obsługi playera z poziomu "słuchawek"? Jeśli nie to czy takie cudo można gdzieś dostać?
Słuchawki zestawowe są takie, jak w innych Samsungach z wyższej półki, kanałowe, z guzikiem do odbierania rozmów. Gdzie można z pilotem kupic i czy w ogóle- nie wiem. Może Nokia miała jakieś słuchawki z pilotem z wejściem na jack 3,5mm, ale nie wiem czy one będą z wave działac.
sporysz pisze:- czy w "polskim" wave są jakieś natywne aplikacje dostarczane przez polskie firmy? Na filmikach z YT zauważyłem różne "regionalne" aplikacje przeznaczone na ten fon. W nabytym ostatnio przeze mnie TV LCD SAMSUNGA Internet @ TV jest np. aplikacja z wiadomościami portalu Gazeta.pl. Czy na Wave też znajdę tego typu aplikacje?
Coś tam z nesweekiem jest, jakies inne pierdołki chyba też, a resztę mozna pobrać z Samsung Apps, tam chyba takie były. Musiałbym tam pogrzebać. A tak to masz Twitter, Facebook, Youtube i takie tam..
sporysz pisze:PS. Często w tym wątku poruszany był temat brandowanego softu... Nie wiem czy pomogę ale podzielę się swoimi obserwacjami.
Na początku roku kupowałem E63 Nokii i zależało mi na "czystym sofcie". W komisach zapewniali mnie że mogę kupić fon z Ery, Plusa i Play i po zmianie softu na czysty nie stracę gwarancji. Nie wierzyłem i w sumie kupiłem fon niebrandowany, a raczej wyczyszczony, co okazało się później. Co dziwniejsze, moja Nokia podczas aktualizacji przestała reagować i w serwisie firmowym bez problemu mi ją naprawiono.
Okazało się że telefony wszystkich polskich sieci mają standardowy product code i zmiana softu nie grozi utratą gwarancji. Fony z Orange mają własny numer i czyszczenie w nich softu bez utraty gwarancji jest niemożliwe.
Ale bzdura. Nokia ma różne PC i sam to zmieniałem. Play ma swój PC dla danego modelu, podobnie jak Era, Plus i Orange. Jest tez PC przeznaczony na PL rynek (nazywa się Euro), często są dwa takie PC na PL rynek w zalezności od koloru obudowy, ale to tam można olać.
Nie wiem jak jest w Wave ale chętnie bym się dowiedział, bo nie lubię tych extra gadżetów od sieci
Ja Wave mam z Plusa. Jedyne oznaki tego było logo Plus zamiast bada przy starcie, tapeta, dzwonki (SMS i połaczenia) oraz Plus.pl zamiast Internet w menu. NIC więcej
Z ery i Play też tak powinno byc, a z Orange to nie wiem.
Wgrałem czysty soft i zniknęło mi to.