Jako, że to mój 1 post, proszę o wyrozumiałość. Jestem w erze już ponad 10 lat(wiem, że nie ma to znaczenia) i w lipcu skończyły mi się 2 umowy(indywidualne). Dopiero teraz mam możliwość ich przedłużenia, z czym wiąże się kilka moich pytań. Mianowicie mam w erze 2 telefony, jeden z abo 20 zł i drugi 70. Drugi telefon przez większą część roku znajduje się za granicą/głównie UE. Jako, że często dzwonie z komórki będącej za granicą do tej do kraju, moje rachunki przez większą część roku wynoszą średnio od 400 do 600 zł.
Czy w erze jest możliwość uzyskania darmowych minut, do wykorzystania w granicach UE, znacznie zredukowałoby to moje koszty, bo i tak minuty, które mam teraz przepadają, bo nie mam jak i kiedy ich wykorzystać(bo z tego co wiem, za granicą nie są wykorzystywane). Jaki abo byście polecili w takiej sytuacji? W związku z tym, że umowa wygasła mi 2 miesiące temu, era zdaje się zapomniała o mnie i teraz kolejne pytanie, czy negocjacje które zamierzam teraz podjąć, lepiej prowadzić drogą elektroniczną via e mail, czy zadzwonić tam do nich? Jest możliwość negocjowania niższych cen telefonów aktualnie?(poza punktami era premia)
za odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam