st.konsultant pisze:MatthewR pisze:Witam,
1. Czy Era lubi sobie robić jaja z klientów ?
2. Czy w kontaktach z BOA/SUK można posługiwać się tym cennikiem
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 021109.pdf ? (tak/nie, dlaczego)
3. Czy w np. w Rodzinnej 60(75zł) (lub innej) da się zejść poniżej 60zł miesięcznie czy to sztywny limit i w 100% nie da się nic wynegocjować?
1.
2. Można a nawet trzeba tym. Dlaczego? Bo to aktualny cennik i innego nie ma.
3. Nie da się więcej.
1. Ja się nie gniewam na Twoją sieć
ale miałem telefon z numeru prywatnego ( można tak?) z ofertą, standard z cennika 55zł 205 minut. Nie minął kwadrans jak dzwoni
Era (wpisana w książkę) myślę, że może o czymś zapomnieli bo przecież w 15 minut nie zmienili dla mnie oferty. Dzwoni pani (ta się przedstawiła!) i prezentuje ofertę, fakt że trochę składniej niż poprzednia, ale znowu to samo. I to mnie trochę zdziwiło bo czy
oni nie widzą (wiedzą), że przed chwilą ktoś zrobił to samo? Niepotrzebna praca i strata czasu dla samej Ery.
2. Ok, dziękuje.
3. Szkoda, bo trochę mi brakuje w ofercie Ery plusów o czym poniżej
4. Czy Era ma coś w obecnej ofercie albo szykuje w stosunku do LongPlay INTERNET ? Mam na myśli ofertę na abonament z minutami (najlepiej pakietem 100/200smsów) i jakaś paczka 200, 500/750 MB ?
Bo obecnie np. jeśli zaproponują mi np. Rodzinna 40 za 40zł lub 60-tkę za 60zł (bo chyba tyle ostatecznie oferujecie) to kupuję pakiet bc za 9zł i mam 100MB lub za 14 300BM przy zobowiązaniu na 6 mies. Czyli 49zł i 69zł. W Play mam wtedy 240 minut, 750BM. W każdym bądź razie czy będzie niedługo jakiś abonament (wiem o T.Multi. ale to dopiero od 100zł) ?
5. Czy skoro cena abonamentu nie podlega już dyskusji, to czy:
a) ceny telefonów są sztywne (np. 50-100zł mniej przy R60 i tele za 400-600zł)?
b) czy da się np. otrzymać bc 9/12 lub 14/18 do abonamentu taniej np. BC14 na 24 mies. (czyli pewność opłat dla Ery) za (i tutaj w zależności od wysokości zobowiązania) 8/10/12zł ?