Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Sieć
NB
co do etlinku: można sprawdzić maksymalną prędkość z jaką będą skłonni podpisac umowę na wskazanym numerze. najpierw sprawdzamy dostępność usługi, a potem kod z obrazka i pojawi się lista dostępnych prędkości. kiedyś były parametry z decybelami ale ... to chyba było dawno. wg tejże strony moja linia wyciągnie max 6mb (teoretycznie). Chciałbym tu zweryfikować czy parametry które mam potwierdzają prawdziwość oferty operatora.DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: G.dmt
DSL Path Mode: Fast
Downstream Rate: 1312 kbps
Upstream Rate: 320 kbps
Downstream Margin: 30 db
Upstream Margin: 23 db
Downstream Line Attenuation: 31 db
Upstream Line Attenuation: 7.5 db
Downstream Transmit Power: 11 db
Upstream Transmit Power: 18 db
Weryfikacja została zakończona pomyślnie.
Aby zamówić usługę dla numeru [XXXXXX] proszę kliknąć w przycisk:
(tu jest miejsce na przycisk zamów usługę)
Sugerowane prędkości do Państwa linii:
1 Mbit
2 Mbit
6 Mbit
No z tym to ja się nie zgodzę. Tłumienie jest tak duże, ze nie opłaca się brać 6 Mb/s, bo pewnie nawet i 4 nie będzie, a 3 to zapewne święto. Im wyższe tłumienie, tym szybciej spada SNR. Niestety, musisz siedzieć na 2 Mb/s. Próbuj podłączyć inny modem/router i pokaż parametry, bo zawsze dane mogą być niezgodne z rzeczywistością.Oiir pisze:Prawdę powiedziała. Najpewniej nie można Cię przepiąć na ADSL2+, a nawet jeśli była by taka możliwość to masz za duże tłumienie.
DSL Channel: FAST
DSL Upstream Rate: 1055 Kbps
DSL Downstream Rate: 21534 Kbps
Down up
DSL Noise Margin: 8.3 dB 7.0 dB
DSL Attenuation: 12.5 dB 4.1 dB
Na DSL jest przeprowadzany wywiad techniczny przed uruchomieniem usługi.dj krysta pisze:Czym spowodowana jest ta różnica?