Witam!!!!
jesli chodzi o Twój problem!!!! to rozwiazanie jest tylko jedno - wgranie nowego softu z konfiguracja GPRS pod operartora z którego obecnie korzystasz!!!!!!! domyślam sie ze masz 6230i kupiona bezpośrodnio w sklepie Nokia lub z konfiguracją domyślną innego operatora a, korzystasz z usług innego. NIE pomoze tu zadna konfiguracja via sms czy ustawinia konfiguracji wprowadzane ręcznie!!!! ja to przerabiałem juz kilkoma 6230i -parcuje na codzień w Salonie Firmowym OrangePL. Tak samo maja klienci którzy usuna ustawienia konfiguracji domyslne wgrane z softem tzn. kupili 6230i w Orange i dalej korzystaja ztej sieci!!!! najlepsze było jak Idea zminiła nazwe na OrangePL to masa ludzi usuneła sobie konfiguracje domyslną IDEA i przesłała sobie konfiguracje ze strony Orange.pl i wszystko szło OK oprócz własnie aplikacji tzn. np OperaMini czy tez slowników komunikujacych sie za pomocą GPRS z serverami!!!!!!! najllepsze jest włanie to ze na konfiguracjach via sms czy tez ręcznych działa przegladarka NOKIA, MMS, mozna sprawdzic werjse słownika czy Opery lub wersje gry - ale aplikacja nie moze skorzystac z dostepu do netu via GPRS tylko wyskakuję ''error - brak pozwolenia dostep do sieci -proszę sprawdzić ustawienia zabezpieczeń!!!!!!" w zaleznosci od wersji aplikacji w polskiej lub angielskiej wersjii jezykowej!!!!!!!! pozostaje Tobie wgrac soft pod operatoraz którego masz obecnie kartę Sim w telefonie!!!!!!!
rozmawiełem ze znajomym z Servisu NOKI i 6230i tak ma i nic nie da sie z tym zrobic tylko nowy soft!!!!!!
z ciekawych błędów tego telefonu to jescze czesto nie pozwala na zastąpienie logo operatora juz wgrane innym logo!!!!!!!!!!!!!! wywala wtedy bark w pamięci logo operatora!!!! i nie mozna zadnego nowego logo zapisac w pamiec tel!!!!!
i dzieje sie tak z róznymi wersjami softu i niezaleznie od lokalizacji fabryki (FIN, H)
pozdrawiam!!!!:smt006
Przyszłość jest Jasna, Przyszłość to Orange_PL!!!!!!
esox