[ Post z: 2013-10-10 ]
Orange Ekspert pisze:pumba pisze:Poza tym czy w ofercie internetu mobilnego jest możliwe otrzymanie karty SIM z możliwością wyłączenie kodu PIN?
PIN możesz zdjąć na karcie STK (standardowo otrzymujesz kartę USIM z PINem więc pozostaje wymiana) LTE jednak nie będzie działało na karcie STK
Ale z tego co już wcześniej się dowiadywałem w salonach partnerskich nie mają już kart STK, więc gdzie takie można dostać? Pewno w salonie firmowych, ale do najbliższego mam 50km i nie uśmiecha mi się specjalnie jechać, a może w tzw. firmowych franczyzowych?
Jeszcze jedno rozwiązanie przychodzi mi do głowy ale nie wiem czy jest to możliwe a konkretnie czy przy podpisywaniu umowy w salonie zamiast karty SIM "z koperty" można zmigrować numer z oferty na kartę tak jak do planów "telefonicznych"? Takie karty nie mają PINu, czy w związku z tym są to karty STK?
Czyli LTE będzie działać tylko na kartach USIM czy jeszcze jakieś inne nowe specjalne będą do tego przeznaczone?
[ Dodano: 2013-10-13, 12:24 ]
Na gruponie jest teraz
ofertaz rabatem 30% na abonament, w której opisie jest napisane
Oferta
29 zł za możliwość skorzystania z promocji 30% off na abonament 24-miesięczny + bon o wartości 300 zł do wydania na Groupon.pl po zakupie i aktywacji nowego telefonu/modemu/laptopa z abonamentem lub mix na Orange.pl.
więc jeśli faktycznie dotyczy również oferty Orange Free Net to zastanawiam się nad skorzystaniem z niej zamiast kombinowanie jak wcześniej pisałem żeby najpierw wziąć umowę na 6 miesięcy i później walczyć przy przedłużeniu o warunki jakie otrzymał trus1991 czyli 50% rabatu na abonament przy zakupie modemu/routera, co o tym sądzicie różnica niby 20% ale czy warunki jakie otrzymał trus1991 były pojedyńczym przypadkiem czy są one "ogólnodostępne" przy przedłużaniu?
I czy ktoś może potwierdzić że powyższa oferta z grupona dotyczy także ofert internetu mobilnego Orange Free Net?
[ Dodano: 2013-10-13, 13:00 ]
No i niestety otrzymałem już odpowiedź że powyższa oferta z grupona nie dotyczy internetu mobilnego Orange Free Net, w
regulaminie jest zapis że dotyczy planów Smart Plan, informacja potwierdzone również przez konsultanta z 510 700 700 ale ten cytat z opisu wprowadza w błąd przecież w abonamentach typowo telefonicznych nie ma możliwości zakupu modemu czy laptopa.