Ma ktoś z Was internet LTE? Jest zauważalna różnica prędkości miedzy nim a takim normalnym? Chcę przejść na abonament, bo w tej chwili jestem na karcie, a na niej pakiety internetowe są zbyt drogie. Ponadto czy to prawda że do LTE jest potrzebny specjalny telefon, nie każdy go obsługuje?
- Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego.
Co to znaczy internet "normalny"? Chodzi ci o 3G, tak? "Komórkowy" jaki był do tej pory? Bo pisząc normalny dajesz do zrozumienia "kablowy".brenna pisze:Ma ktoś z Was internet LTE? Jest zauważalna różnica prędkości miedzy nim a takim normalnym? Chcę przejść na abonament, bo w tej chwili jestem na karcie, a na niej pakiety internetowe są zbyt drogie. Ponadto czy to prawda że do LTE jest potrzebny specjalny telefon, nie każdy go obsługuje?
To chyba jesteś na złej ofercie na kartę, jeżeli pakiety internetowe są drogie, napisz coś więcej, albo spytaj w odpowiednim subforum o doradzenie oferty. Pakiety internetowe w ofercie na kartę są tanie.
Tak, do LTE jest potrzebne odpowiednie urządzenie, zarówno w przypadku telefonu, jak i modemu. Czy warto? To zależy czego się oczekuje od internetu i o jakim modelu telefonu mowa (czy wart dopłaty). No i czy jest się w zasięgu LTE itd.
I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.
Tak jak poprzednicy wspomnieli, nie każdy model obsłuży LTE, jednak lista ta jest dosyć spora. Ja obecnie posiadam LTE w Plusie, jak na razie problemów z zasięgiem nie miałem, i muszę przyznać rację, iż wychodzi taniej niż pakiety internetowe. Usługa connect od T-mobile była zwykłym zdzieraniem kasy.
Lepszą prędkość w LTE niż w 3G zauważysz na modemie i komputerze/laptopie - wtedy warto (jeśli jesteś w "dobrym" zasięgu). Telefonów z LTE coraz więcej - osobiście mam i LTE w telefonie nie używam, bo dla samego neta w telefonie nie warto, prawie niezauważalna różnica. Tak więc warto jako internet domowy, do telefonu dla większości zwykłych użytkowników nie.
W końcu DZIAŁAJĄCY Android!!!
To jak nie ma różnicy jaki jest sens wyłączać LTE? No chyba, że jest większy pobór energii.KA pisze:Telefonów z LTE coraz więcej - osobiście mam i LTE w telefonie nie używam, bo dla samego neta w telefonie nie warto, prawie niezauważalna różnica.
Orange - sieć Januszy.
Warto choćby internet zapasowy, o ile jest się w zasięgu.
Niestety kompletowanie sprzętu LTE, a w zasadzie podsieci jest kosztowne. W przypadku smartfonów sprawa jest prosta, obsługuje, albo nie a jak brak zasięgu to trzeba się przejść gdzie zasięg jest.
Stacjonarnie takim możliwości nie ma, można ewentualnie ratować się anteną zewnętrzną.
Z korzystnych finansowo ofert wyróżniają się:
RBM z darmowym LTE do końca roku.
Oferty SmartDOM, niestety ten internet tylko jako dodatek. Są problemy z usługą w Plusie i CP i dużo jest wylewającego się szczęścia użytkowników w internecie.
No i Play z unlimited(regulaminowo 100GB HSPA i LTE) ale tylko w ofercie zez sprzętu, w tych ze sprzętem jak się pododaje różnice to wychodzą straszne pieniądze 3x cena wolnorynkowa.
Niestety kompletowanie sprzętu LTE, a w zasadzie podsieci jest kosztowne. W przypadku smartfonów sprawa jest prosta, obsługuje, albo nie a jak brak zasięgu to trzeba się przejść gdzie zasięg jest.
Stacjonarnie takim możliwości nie ma, można ewentualnie ratować się anteną zewnętrzną.
Z korzystnych finansowo ofert wyróżniają się:
RBM z darmowym LTE do końca roku.
Oferty SmartDOM, niestety ten internet tylko jako dodatek. Są problemy z usługą w Plusie i CP i dużo jest wylewającego się szczęścia użytkowników w internecie.
No i Play z unlimited(regulaminowo 100GB HSPA i LTE) ale tylko w ofercie zez sprzętu, w tych ze sprzętem jak się pododaje różnice to wychodzą straszne pieniądze 3x cena wolnorynkowa.
trzeba dokładnie przemyśleć czego się chce i znaleźć dobrą ofertę, ale i zapoznać się z opiniami klientów. Ja się nacięłam na Playa, chyba przez te reklamy ze sławnymi osobami :/ wyszło mi to wszystko bardzo drogo a jakby tego było mało tak mi koszmarnie gubi zasięg że nie da się korzystać ani z internetu ani z telefonu. Jestem na etapie rozwiązywania umowy. Myślę teraz nad Plusem bo sąsiedzi mają i bardzo sobie chwalą. Dlatego wiem że będzie działał i u mnie.
Spróbuj ustawić sztywno w tel na Plus/T-Mobile/Orange * po kontakcie z bok -muszą włączyć
Pozdrawiam
jeżeli jesteś tylko oglądaczem stron "do czytania" to możesz spróbować wziąć ten LTE.
Jeżeli jednak lubisz dużo korzystać z neta, streamy video, dużo pobierasz - czyli generujesz dużo danych na łączu - to jednak się zastanów. Poczytaj zdziwionych "zadowolonych" nabitych w butelkę....
http://tinyurl.com/o8n62rw
Bierze sobie rodzina takie LTE, oglądają dużo, pobiera i nagle zonk...
Zwykłym youtube można w kilka dni wykręcić limit i masz po "Szybkim" "nielimitowanym" necie.
Jeżeli jednak lubisz dużo korzystać z neta, streamy video, dużo pobierasz - czyli generujesz dużo danych na łączu - to jednak się zastanów. Poczytaj zdziwionych "zadowolonych" nabitych w butelkę....
http://tinyurl.com/o8n62rw
Bierze sobie rodzina takie LTE, oglądają dużo, pobiera i nagle zonk...
Zwykłym youtube można w kilka dni wykręcić limit i masz po "Szybkim" "nielimitowanym" necie.