Kilka dni temu znajomy za moją namową skorzystał z tej oferty. Net jest nielimitowany w każdej technologii. W regulaminie rzeczywiście operator zastrzega sobie prawo do ograniczenia prędkości, ale tylko tym osobom, które drastycznie przekraczają średnią przeciętnego "Kowalskiego", nieustannie obciążając sieć. W nielimitowanych taryfach głosowych operatorzy również w regulaminie zastrzegają prawo do założenia blokady hard userom i jakoś o masowych blokadach nie słychać. Po kilku dniach testowania z czystym sumieniem mogę polecić tą ofertę. Mając do wyboru zaledwie 10 Mbit/s w neostradzie i będąc w zasięgu LTE tylko Orange i Tmobile wybraliśmy różowego, który zdecydowanie zaoferował najlepsze warunki. Nadajnik znajduje się ok. 800m od domu i zasięg LTE jeszcze ani razu nie spadł poniżej 4 kresek w pięciostopniowej skali. Internet działa poprawnie. Strony wczytują się bardzo szybko - osobiście posiadam stałkę w UPC 30Mbit/s i nie widzę absolutnie żadnej różnicy. Speedtest najsłabiej wypadł w sobotę wieczorem uzyskując 11,69Mbit/s w DL i 13,57Mbit/s przy UL. Najlepszy wynik w ST uzyskaliśmy w niedzielę rano: 29/19 (dl/ul) a najczęściej 20/20. Najbardziej jednak zaskoczyły mnie torrenty. Spodziewając się ograniczeń ze strony sieci udało mi się przekroczyć nawet 4MB/s - zawstydzając moje upc:). Wiadomo, jak na LTE prędkości te nie powalają na kolana i do reklamowanych 150Mbit/s jeszcze spoooooro brakuje, to jednak w porównaniu do 3G Play'a różnica jest OGROMNA. Wyniki można jeszcze poprawić montując dobrą antenę zewnętrzną, ale obecnie nie widzę takiej potrzeby. Kolejną niepowtarzalną zaletą tej oferty jest jej cena. W życiu bym nie przypuścił, że T-mobile stać na tak dobrą ofertę, która pozostawia daleko w tyle oferty konkurencji. Paradoksalnie, najkorzystniejszy w tej promocji jest wariant internetu ze sprzętem. I tak oto za 70zł + VAT/mc (cena dla abonentów T) i przy umowie na 24 miesiące udało nam się upolować zestaw Lenowo All In One (i3, 4GB RAM, 1TB, 21,5cali monitor, DVD, Win 8.1) wraz z routerem Wi-fi Huawei za 1109zł! Na allegro taki zestaw najtaniej można kupić za 2200zł (to nie żart) więc po jego odliczeniu internet no-limit wynosi zaledwie 40zł brutto/mc!!! (86,1*24+1109-2200=975,4/24=40,64). Warto też podkreślić, że w T no limit obowiązuje w każdej technologii transmisji a u konkurencji zazwyczaj jest dostępny tylko w LTE. Jak dla mnie te warunki są bezkonkurencyjne i jako (na szczęście) już były ich pracownik nadal trudno jest mi w to uwierzyć. Na szczęście moje obawy szybko rozwiali zaufani pracownicy (dawni koledzy/koleżanki z pracy) i zapewnili, że promocja nie zawiera haczyków i jest w 100% bezpieczna. Jeżeli więc jesteś w zasięgu LTE (warto przed zakupem sprawdzić na BTSsearch), prowadzisz działalność gospodarczą i potrzebujesz szybkiego, stabilnego i w pełni nielimitowanego internetu mobilnego za uczciwą cenę, to koniecznie rozważ tą ofertę. Co ciekawe, zauważcie, że została ona wprowadzona po cichu, nawet sam pracownik salonu przyznał, że dowiedział się o niej od klienta. Z puntu widzenia biznesowego jest to oczywiście uzasadnione - cichaczem wprowadzają znakomitą ofertę w bardzo dobrej cenie, ale reklamują tylko te bardziej rentowne (np 90zl/100GB). Przy nagłym wzroście chętnych tą ofertą i spadkiem sprzedaży droższych, limitowanych wariantów, szybko ulegnie ona pogorszeniu - już akurat ja ich dobrze znam
i tym bardziej warto teraz z niej skorzystać.