Czy po złożeniu wypowiedzenia schodzą coś z ceny za neostradę lub za telefon stacjonarny w orange?
- Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Nawet zasada "do trzech razy sztuka" nie działa, pomarańczowa kompromitacja ma twardy kark, konsultantów szkolą, by zwalać winę na UKE, że narzuca minimalne ceny za dostęp do internetu. Straciłem 30 zł na telefony (okazuje się, ze połączenia z infolinią z komórki Orange są płatne i to sporo). Efekt taki, że Aero2 i Play zastąpiły Neostradę. Nie będę płacił 49 zł za 10 Mb/s bądź godził się na podwyżkę o 10 zł dla 80 Mb/s, których nie wykorzystam do końca. Zwłaszcza jak taniej mam internet mobilny.
A nie wiecie co się dzieje z ich telemarketerami? Umówiłem się z takim jednym na przedłużenie umowy na Neostradę i telefon stacjonarny; miał się odezwać następnego dnia żeby potwierdzić dane abonenta i... tyle go słyszałem. Od dwóch tygodni cisza. Myślałem, że zależy im na zatwierdzeniu przedłużenia. Można się z nimi jakoś skontaktować?
Oni sami nie wiedzą co się u nich dzieje. Do mnie jeszcze przez rok czasu po tym jak przeszedłem z netii do orange dzwonili, żebym przeniósł internet i telefon do orange Czasami po kilka razy w tygodniu były takie telefony, musza mieć tam niezły burdel w tym swoim systemie, jak nawet nie wiedza kto jest ich abonentem.
przenoś internet do dropssa a telefon do jakiegoś voipa i taniej na tym wyjdziesz. A konsultantom nie wierz. Ja już mam skończoną umowę i przeniesiony numer i wydzwaniają żebym przedłużył numer. Naszczęście mój Voip ma możliwość blokowania numerów przychodzących i mam ich z bani.corner pisze:A nie wiecie co się dzieje z ich telemarketerami? Umówiłem się z takim jednym na przedłużenie umowy na Neostradę i telefon stacjonarny; miał się odezwać następnego dnia żeby potwierdzić dane abonenta i... tyle go słyszałem. Od dwóch tygodni cisza. Myślałem, że zależy im na zatwierdzeniu przedłużenia. Można się z nimi jakoś skontaktować?
Zapewne premia dla Telemarketera za przedłużenie umowy z Tobą była zbyt mała i wolał on zamiast tego proponować innym Abonentom bardziej korzystne - z punktu widzenia realizacji swojego planu sprzedaży - produkty.corner pisze:A nie wiecie co się dzieje z ich telemarketerami? Umówiłem się z takim jednym na przedłużenie umowy na Neostradę i telefon stacjonarny; miał się odezwać następnego dnia żeby potwierdzić dane abonenta i... tyle go słyszałem. Od dwóch tygodni cisza. Myślałem, że zależy im na zatwierdzeniu przedłużenia. Można się z nimi jakoś skontaktować?
Ja sprawy z orange załatwiam w ich punktach, jeszcze mi się nie zdarzyło żeby mnie i moje zlecenia zlekceważyli.
Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów
Dokładnie. Jak tak UKE ich strasznie gnebi opłatą za utrzymanie to niech wprowadzą ją w relnej wysokości a nie księżycowej. gdzie kto widział żeby utrzymanie łącza kosztowało 30zł. Wyliczono że utrzymanie łącza to coś koło kilku zł tak naprawdę.Nawet zasada "do trzech razy sztuka" nie działa, pomarańczowa kompromitacja ma twardy kark, konsultantów szkolą, by zwalać winę na UKE, że narzuca minimalne ceny za dostęp do internetu.
A jak chcą mieć 30 to niech obniżą cenę usługi po prostu
Do mnie jak ich prosze o kontakt to ciągle dzwonią nowi i z innych salonów. W rezultacie to co ustaliłem z poprzednim jest terra incognita dla nowego . I tak w koło MaciejuUmówiłem się z takim jednym na przedłużenie umowy na Neostradę i telefon stacjonarny; miał się odezwać następnego dnia żeby potwierdzić dane abonenta i... tyle go słyszałem.
Żeby przenieść do dropsa to trzeba mieszkać w odpowiednim miejscu - inaczej zabawa nie ma sensu bo i tak się zapłaci opłatę za utrzymanie.przenoś internet do dropssa a telefon do jakiegoś voipa i taniej na tym wyjdziesz. A konsultantom nie wierz.
najlepiej co zrobić to wysłać wypowiedzenie i nie odbierać od ich telefonów bo i tak nic to nie da. Ja zrezygnowałem z neo i tyle. Nie bede płacił paskarskich cen za to g..o ciągle się rozłaczające. W przyszłym roku rezygnuję ze stacjonarki i cześć.
Standardowa obsługa w orange, od kiedy jestem w netiowym dropsie wiem skonczyły sie problemy z załatwianiem spraw z obsługącorner pisze:A nie wiecie co się dzieje z ich telemarketerami? Umówiłem się z takim jednym na przedłużenie umowy na Neostradę i telefon stacjonarny; miał się odezwać następnego dnia żeby potwierdzić dane abonenta i... tyle go słyszałem. Od dwóch tygodni cisza. Myślałem, że zależy im na zatwierdzeniu przedłużenia. Można się z nimi jakoś skontaktować?
Teraz w Orange w Geopromocji Neo do 10 kosztuje 49zł razem z utrzymaniem łącza.
w geopromocji neo do 10 20 80 kosztuje 39,90 + 29 z groszami za utrzymanie badz 21 z groszami z zawieszony telefonControverse pisze:Teraz w Orange w Geopromocji Neo do 10 kosztuje 49zł razem z utrzymaniem łącza.
chyba ze masz juz potsa to tylko za neo 39,90
poprawka
tak jak Controverse mowi neo za 49zl z utrzymaniem lacza (wliczone)
nie zauwazylem ze weszla "pomocja promocji"
tak wiec na wybranych terenach sa dwie gejopromocje
jedna za 39,90zl + utrzymanie/pots
druga 49zl z utrzymaniem - ta oferte mozna proponowac tam gdzie nie dziala vdsl i ta opcja jest tylko do 10Mb.
tak jak Controverse mowi neo za 49zl z utrzymaniem lacza (wliczone)
nie zauwazylem ze weszla "pomocja promocji"
tak wiec na wybranych terenach sa dwie gejopromocje
jedna za 39,90zl + utrzymanie/pots
druga 49zl z utrzymaniem - ta oferte mozna proponowac tam gdzie nie dziala vdsl i ta opcja jest tylko do 10Mb.
I to są moim zdaniem jaja - Netia musi płacić Orange haracz za internet na ich łączach i jest w stanie to robić taniej niż macierzysty operator zasłaniający się narzuceniami UKE.artekk pisze:Geopromocja obowiązuje w wybranych gminach. I tak taniej wychodzi dropss bez opłat za utrzymanie łącza.
nie haracz tylko opłatę, a cena jaką płaci zależy od ceny jaką dla swoich klientów daje Orange i jest odgórnie narzucona przez UKEloker pisze: I to są moim zdaniem jaja - Netia musi płacić Orange haracz za internet na ich łączach i jest w stanie to robić taniej niż macierzysty operator zasłaniający się narzuceniami UKE.
z tego co pamiętam to operator dostaje około 50% upustu od ceny bazowej (można sprawdzić w necie)
edit: jako, że to mój pierwszy post to witam wszystkich
Pakiet od Orange : stacjonarka + neostrada to jakiś żart Francuzów. Zarząd spółki powinien zająć się pomysłami swoich marketingowców.
Znacznie taniej wychodzi internet LTE + nielimitowane rozmowy komórką.
Znacznie taniej wychodzi internet LTE + nielimitowane rozmowy komórką.