PingNoMore pisze:Prawda jest taka, że WP jeszcze dużo brakuje do tego, żeby w oczach użytkowników innych systemów, a także użytkowników samego WP zyskał na atrakcyjności. Ja mam, korzystam, jestem świadomy z ograniczeń, ale mi one nie przeszkadzają.
Powtórzę się ale co mi tam. To, że Windowsowi brakuje baaardzo dużo do Androida, iOS czy BB to wiadomo od dawna. Mam na myśli braki w opcjach (jak własne skróty na pasku powiadomień), ograniczenia, brak wielu istotnych opcji ale także niewystarczającą ilość programów (lub niedopracowane) w Sklepie Windows. Tłumaczenie, że system Windows Phone jest nowy nie ma tu racji bytu. To tak, jakby usprawiedliwiać nowego producenta samochodów, że nie wyposaża samochodu w poduszki, napinacze, ABS, radio czy klimatyzację bo jest nowym graczem na rynku. Niestety, wchodząc na ów rynek trzeba się dostosować i zaprezentować system lub produkt konkurencyjny. Tak jest w każdej dziedzinie i staż nie ma tu nic do rzeczy. Szybkość działania? Stabilność? To nie są zalety, to jest norma. Android już od dawna nie laguje...
Mnie zaś system nie ogranicza bo do zaawansowanych rzeczy mam Androida, a do podstaw (dzwonienie, smsy) mam Lumię. Z WP jakoś można się polubić ale jednak dalej to nie to... Zobaczymy co wniesie Windows 10. Jeśli nie będzie radykalnych i odważnych zmian to nie wróżę systemowi świetlanej przyszłości.
Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71