Dostałem info o tym ze przesuwają okres rozliczeniowy na 19 dzien miesiaca. W zwiazku z tym może ktoś już wie jak oni zamierzają rozliczyć faktury końcowe. otóż ja w umowie mam zapis że umowa mi się kończy na koniec 24 miesiaca od daty uruchomienia usługi. Nie mam nic o okresie rozliczeniowym. Okres rozpoczęcia usługi pokrył się z data wystwiania faktury. To był 2 dzień każdego miesiąca. I teraz przesuwają mi na 19 i dowalili fakturę korygująca z 49zł na 79. Następne będą już w wys 49zł. Tyle ze ja chcę złożyć za rok rezygnację i zakończyć to wszystko. Wedle umowy umowa kończy mi się na koniec lutego a teraz okres rozliczeniowy będę miał 19luty - 18marzec. Rozumiem ze wystawią mi fakturę korygujacą bo inaczej przedłużyliby mi bez mojej zgody czas obowiązywania umowy. nie znalazłem w zapisie umowy ani regulaminie podstawy prawnej do tego aby jak np w T-mobile data zakończenia świadczenia usług nie pokrywała się z końcem okresu rozliczeniowego. mam wyraźnie napisane że koniec umowy to konkretna data - 24 mc od dnia rozpoczęcia świadczenia usługi. Nic o tym ze wyłącza dopiero na koniec okresu
Trochę mnie wkurzyli bo nikt się mnie nie pytał o zdanie tym bardziej ze faktura 79zł za głupią stacjonarkę jest i tak absurdalna. Może ktoś już wyjaśniał ten problem na Orange? Wysłałem zgłoszenie ale nie odpowiedzieli. Po prostu wydaje mi się to nie fair bo podejrzewam ze oni i tak będą starali mi się przesunąć koniec świadczenia usługi na marzec czyli skasować mnie na te 30 zł gratis.
Trochę mnie wkurzyli bo nikt się mnie nie pytał o zdanie tym bardziej ze faktura 79zł za głupią stacjonarkę jest i tak absurdalna. Może ktoś już wyjaśniał ten problem na Orange? Wysłałem zgłoszenie ale nie odpowiedzieli. Po prostu wydaje mi się to nie fair bo podejrzewam ze oni i tak będą starali mi się przesunąć koniec świadczenia usługi na marzec czyli skasować mnie na te 30 zł gratis.