Szukam jakiegoś dobrego notebooka z przedziału 2 - 3 kPLN.
Chodzi o sprzęt "do pracy" na studiach, czyli głównie do robienia prezentacji itp. czasem trochę bardziej wymagający program. Plus takie typowo domowe zadania, czyli internet, filmy przez internet, może mniej wymagające gierki.
Nie jestem na czasie co teraz wsadzają do laptopów, bo zatrzymałem się na Core2Duo
, dlatego liczę na Waszą pomoc.
Wszystkie te "cienkie" notebooki/ultrabooki odpadają, bo potrzebny mi jest napęd dvd z nagrywarką, złącze do rzutnika, oraz minimum 2 złącza usb (plus inne złącza mile widziane).
Procesor to minimum i5, albo i7 (na AMD się nie znam, więc nie wiem co jest dobre) - ale na notebookcheck.pl czytałem, że czasem i5 jest lepsze (mocniejsze/wydajniejsze) od i7. Kartę graficzną też coś lepszego niż zintegrowana, ale też się znam co teraz dobrego dają i czy lepsze są nVidie, czy AMD (zasze miałem tej pierwszej firmy).
Inne wymagania to:
- w miarę dobra matryca 15" - 15.6", ale laptop raczej do użytku w pomieszczeniu
- Windows
- żeby się nie grzał, a z tym w notebookach chyba jest średnio... i był stabilny/niezawodny
- nie wiem, czy za tą cene jest to osiągalne, ale jakby głośniki miał na jakimś poziomie to było ok
- dysk i ram wiadomo im więcej tym lepiej.
Producenci nie wiem, ale nie: Lenovo, Asus, Szajsung. Raczej myślałem o Dellu (szkoda, że już niema tych modeli z wymiennymi panelami), HP, Toshiba.
Mam nadzieję, że moje wymagania nie są z kosmosu
3210>6210>6210>6310i>6021>K800i>iPhone3GS&E66>GalaxyNoteII&E6-00> One M9 & Xperia Z1 & Galaxy Note II
In all those mysteries you're taken by surprise
You never thought to see that look was in his eyes