Znalazłem ostatnio taką oto aukcje nowego HTC One M8: http://allegro.pl/htc-one-m8-nowy-gwara ... 31738.html . Nie orientuję się po jakiej cenie chodzi aktualnie ten smartfon, ale wydaje mi się, że 1149 zł to trochę mało, więc mam wątpliwości co do tej aukcji. Jak myślicie?
9. Usługodawca zobowiązany jest przekazać płatność za zakupiony produkt od Kupującego do Sprzedawcy zagranicznego pomniejszając wartość sprzedaży o kwotę prowizji dla Usługodawcy.
10. Usługodawca zobowiązuje się do jak najszybszego przekazania płatności Sprzedawcy zagranicznemu. Zazwyczaj jest to wykonane w czasie 1-2 dni robocze w od momentu zaksięgowania pieniędzy na koncie Usługodawcy.
11. Sprzedawca zagraniczny z którym Usługodawca podpisał umowę współpracy, u którego zakupił polski klient (Kupujący poprzez serwis allegro) zobowiązany jest wysłać produkt będący przedmiotem sprzedaży w jego firmie i dokonać wszelkich starań, aby przedmiot dotarł do Kupującego w stanie
takim jak został wysłany i zaoferowany poprzez konto allegro Usługodawcy.
1. Czas dostawy podmiotu aukcji z rynku zagranicznego wynosi około 10-35 dni roboczych (zgodnie z informacją udzielaną przez sprzedawcę zagranicznego). Wynika to z faktu, że przedmiot aukcji wysyłany jest z krajów azjatyckich.
2. Zazwyczaj przedmiot aukcji jest wysyłany od zagranicznego sprzedawcy ok. 2-7 dni roboczych od momentu zaksięgowania pieniędzy na koncie bankowym Usługodawcy.
3. W wyjątkowych przypadkach (np. problemy logistyczne dostawcy usług pocztowych, katastrofy naturalne, czas wojny, święta itp.) okres dostawy może wynosić 60 dni roboczych (zgodnie z informacją udzielaną przez sprzedawcę zagranicznego). Pod koniec tego okresu lub w innych przypadkach np. gdy Dostawca zagraniczny unika wysłania przedmiotu aukcji, Usługodawca występuje do podmiotu zagranicznego o zwrot pieniędzy za zakupiony przedmiot aukcji. Zwrot pieniędzy na konto Kupującego następuje w dniu zaksięgowania na koncie Pośrednika (właściciela aukcji). Cały proces trwa około 7-14 dni roboczych.
4. Usługodawca zobowiązuje się monitorować przesyłkę na podstawie przekazanej informacji o numerze przesyłki od Sprzedawcy zagranicznego. Usługodawca również przekazuje numer przesyłki Kupującemu drogą mailową.
Kod: Zaznacz cały
możliwe że to sprzęt z chin np z aliexpress pozadawaj pytania sprzedającemu o czas dostawy z tej konkretnej aukcji bo jeżeli tak jak ma napisane w informacjach że 14-31 dni to bardzo prawdopodobne że wysyłka z chin i niewiadomo czego się spodziewać. Gwarancja zapewne serwisowa o rodzaj gwarancji też dopytać. Sądząc po komentarzach to ciężko stwierdzić ale pamiętaj że do tej ceny może dojść jeszcze 23% VAT+koszt obsługi celnej (czyli może wyjść ponad 1400 PLN). Ja bym nie ryzykował.