Dla zainteresowanych napiszę jak to było u mnie. Chciałem przedłużyć umowę na dwóch numerach (Mama i Siostra), które są w orange od 6 lat. Aktualnie korzystały ze Smart Planu Multi 2 w cenie 89zł i miały zniżke 30% na abo. Polowałem na LG G3 w dobrej cenie... przez dwa miesiące rozmawiałem z konsultantami, dzwoniłem na BOK, DUK, poszedłem do salonu, sprawdzałem na www i niestety max co oferowali to zniżka 20% i telefon za około 400zł... Ludzie tutaj pisali o tym, że bez problemu dostawali 30% zniżkę i telefon za 39zł a ja w to już nie wierzyłem.
Aż.. pojawiły się 'szalone dni' orange (2-3 tygodnie temu) i LG G3 w abo 89zł kosztował 9zł! Musiałem jeszcze załatwić zniżkę. Ktoś tutaj podał namiary na aukcję na allegro z kodami zniżkowymi, ale niestety wszystkie były wyprzedane. Postanowiłem jeszcze raz, ostatni, zadzwonić do DUK. Odebrała sympatyczna Pani, powiedziałem jej od samego początku czego oczekuję i opowiedziałem, że na allegro można kupić kody bo ktoś z orange nimi handluje i dorabia sobie. Poprosiła mnie o chwilę cierpliwości i po 3 minutach poinformowała, że wygenerowała kody ze zniżką 30% i wysłała na mój numer telefonu. Następnie zalogowałem się na stronce orange, podałem kod, wybrałem promocję 'szalone dni', telefon za 9zł i sfinalizowałem umowę. Jeszcze zrobiłem to samo z drugim numerem. Też poszło bez problemu.
Znajomy jak tylko się o tym dowiedział, to następnego dnia kupił kod na allegro za 25-30zł i też przedłużył umowę przez stronkę. Wziął HTC w dobrej cenie z "szalonych dni" i 30% zniżki na abo.
Podsumowując: nie nabierajcie się na te słabe oferty z DUK, czekajcie na 'szalone dni' i załatwiajcie kody zniżkowe (lub kupujcie na aukcjach).