Karlos20 pisze:Przypominam, że nie krytykuje CENY oferty, a CZAS UMOWY, podczas, gdy konkurencja, ba - nawet Red Bull Mobile (PLAY) oferuje umowę BEZTERMINOWĄ, bez zabawy w ulgi i kary umowne.
Pamiętajcie, że w obu wypadkach Operator może wypowiedzieć umowę klientowi, w przypadku zmiany oferty na miesiąc z wyprzedzeniem. W takim wypadku, przy umowie BEZTERMINOWEJ krzywdy dużej się nie dostaje, bo wybierasz inną ofertę nawet w 1 dzień (jak w prepaidzie), przy umowie zawartej nawet na 2 lata, takie zagrania Operatora już bolą, bo klient złudnie myśli, że te warunki utrzymają się taki okres czasu.
Dlatego radzę jedno: negocjujcie śmielej warunki aneksów. Bo jest to trochę nieuczciwe, że tą samą ofertę cenowo dostaniesz albo na 15m lub na bezterminówce (świadczy to o słabych negocjacjach Abonenta z Play i niedoobserwowaniem ofert konkurencji). Tylko umowa na czas bezterminowy daje wolność i komfort korzystania z benefitów, a w przypadku zmian, można szybko zmienić sieć, bez czekania i straty kasy oraz nerwów.
Przyjrzyjcie się ofertom RBM, Heyah czy nju, co tam się dzieje. Ludzie naprawdę chwalą sobie bezterminówki. A na pewno ta forma kontraktu z Operatorem jest korzyścią dla obu stron.
Jeśli klient jest zadowolony, sieć również.
Ale przecież Oni mogą wypowiedzieć mi umowę czy mam umowę bezterminową czy terminową, jakie to ma dla mnie znaczenie? Przecież w obu wypadkach muszę szukać nowego operatora/taryfy.
I ja mam komfort korzystania z benefitów na umowie terminowej, jak pisałem dla mnie obciążenie miesięcznie na poziomie 19,50 to żadne obciążenie (jak i dla każdego chyba zresztą) i nie wiem czym ja mam się zamartwiać.
A ludzie i chwalą sobie abo za 100 zł, bo kto bogatemu zabroni
Dla mnie ta tarfa jest optymalna, można oczywiście szukać dziury w całym, taka natura Polaków.
Pozdrawiam