@Golarz Filip
Jak jeszcze tu zajrzysz, napisz co ich "przekonało": groźby o konkurencji, znajomość cennika czy może jeszcze coś innego.
Gratulacje za wynik
Witam,
Faktycznie mogłem to od razu opisać (pomocne dla innych)..
Ogólnie rozmowa trwała ponad pół godziny, Ja swoje, On swoje..
Posłuchałem rady, że inni w koło mają taniej a ja nie mogę taniej dostać.
Tylko wziąłem się na sposób.. Mając (telefon240+tv max hd+internet 120+multiroom) sprawdziłem jaki jest tego koszt w WRU XIX i powiedziałem, że koleżanka ma to samo co Pan mi proponuje za kwotę jaka wychodzi z tego WRU. Sprawdziłem również ile wychodzi za-
(tel 240+max hd+net 240 ale bez multirooma) i powiedziałem, że kolega ma taką opcje za 100zł (też z WRU XIX) No i zapytałem jaka jest różnica w kwocie internetu w pakietach x3, między 120 a 240. No i Pan powiedział, że 20zł. No to powiedziałem - jak by kolega miał zamiast netu 240 taki jak ja mam (120mb) to by płacił 80zł nie mając multirooma, który jest mi potrzebny.. Czyli u niego by wychodziło 90 z multi a mi Pan daje za 110... No i zaczął mnie przekonywać, że WRU powyżej XV dawali tylko do czerwca.. No i tak się spieraliśmy wymieniając jeszcze inne argumenty. Typu konkurencja. Że w vectrze mi dają za niecałą 100 to co On mi za ponad. On, że w UPC jest jakość na dużo wyższym poziomie - Ja, że nigdzie nie jest powiedziane, że nie będę zadowolony z jakości u innych..
Oczywiście też zapytałem dlaczego moja Babcia musiała podjąć decyzje od razu.. (że to niby była jednodniowa promocja za 130zł ^^) - ale przecież mogła odmówić - powiedział..
No i w końcu mu powiedziałem, że jednak napisze to kolejne wypowiedzenie tej umowy na odległość i zapytałem jak ma ona brzmieć i gdzie ją wysłać.. Powiedział mi i zapytał ile bym potrzebował czasu, żeby jeszcze tą propozycje przemyśleć. Powiedziałem, że nie potrzebuje czasu i że napisze to wypowiedzenie i zobaczę jeszcze pod koniec okresu umowy czy coś się zmieni bo tak jak mówiłem chcę się zmieścić w 100. Po czym powiedziałem (zgodzę się od razu i już nie będę nic kombinował jak da mi Pan tą 100 za wszystko) - poszedł się dowiadywać^^ 5 min ciszy i powiedział, że ok.
A i jeszcze gdzieś tam w środku rozmowy były argumenty, że być może w przyszłym roku wyjadę za granicę i cała usługa zostanie u Babci, która np. z internetu w ogóle nie korzysta a będzie musiała za niego płacić..
pozzdrawiam