Kryniczanin pisze:Zadowolny? Miłego Dnia.
Dzięki, doceniam!
Pawrzes pisze:W 4 miejscach z powodu ginącego LTE nastąpił zrzut do HSPA+ a na Estakadach Bielańskich do EDGE
Tam jest granica LA? Estakady są w specyficznym miejscu, zasięg na nich powinien być z okolic Żerania lub Tarchomina. Jest stacja na seminarium na Dewajtis ale ona może nie dać rady przez las i ukształtowanie terenu.
kozien70 pisze:Przykładem moja firma, klient T-m od kilkunastu lat, kontrakt na kilkaset kart SIM przedłużony miesiąc przed uruchomieniem LTE1800 w T-mobile. Oczywiście po odpaleniu LTE nasze karty nadal w max 3G. Pismo do opiekuna T-m i jaka odpowiedź? Przykro nam, ale Wasza umowa nie obejmuje dostępu do LTE. Za dwa lata przy kolejnym kontrakcie postaramy się Wam ten dostęp dać. Naprawdę nie dziwię się, że wyniki T-m są tak marne.
Negocjowałem z TMobile numery firmowe, a w zasadzie próbowałem ale opiekun to była taka d@@a, że aż żal. Moja rada - Orange da Wam od ręki to czego TMobile nie może dać, a potem jeszcze więcej do tego sądzę, że za zauważalnie mniejszą kasę.
Nie wiem co trapi TMobile ale firma to ludzie a ja w tej firmie nie mam z kim rozmawiać od około 3-4 lat. Ostatnio miałem temat obok telco ale że przejęli GTS więc mają data center i rozmowy oraz negocjacje z ich accountem to była żenada. Koleś oczywiście w swojej stopce miał dużo angielskich słów w stanowisku ale czajenie tematu i rozmowy jak z kosmitą. Atman przy nich w tym temacie to profesorska obsługa.
Dla mnie jakościowo jeżeli chodzi o technikę i sieć jest wsio równo czy będę w TMobile czy Orange. Natomiast oferta, sprzedaż usług, obsługa posprzedażna w TMobile leży i kwiczy. Muł osiągnęli już dawno a teraz zamiast z niego wychodzić szorują o rdzeń ziemi.... Moja opinia dotyczy oferty biznesowej dla średnich i dużych firm.
To co napisał Kozien70 o LTE, simach itp to dla mnie rzecz nie do pomyślenia w biznesie. Sami się zaorają.