Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Pisałem już o tym na forum, mam tak samo. Orange i iPhone 6S.myk6414 pisze:zostaję zrzucony do 3G i telefon do LTE już nie wraca... dopiero jak skończę rozmawiać po kilku sekundach ląduje w LTE... normalne to jest dla T-M?
30MHz. Orange ma 15MHz 2600 no i 15MHz 1800 wspólne z Tm.3G pisze:To już niezłe prędkości, ale z drugiej strony to jest 35 Mhz.
Ładnie chociaż zdecydowanie poniżej 50% tego co maksymalne.kozien70 pisze:Dzisiejszy pomiar agregacji LTE1800 + LTE2600 Orange w Warszawie
To u Playa i Plusa. T-Mobile i Orange mają po 15 MHz.3G pisze: A ok, myślałem, że 20 na 2600.
Zdecydowanie poniżej 50% maxa? Ja tu widzę nawet powyżej 60%. Przypomnijmy że dla 15MHz + 15MHz teoretyczny max to ok 225Mbit.ja.michal pisze:Ładnie chociaż zdecydowanie poniżej 50% tego co maksymalne.kozien70 pisze:Dzisiejszy pomiar agregacji LTE1800 + LTE2600 Orange w Warszawie
Nie jest to mój główny telefon, używam go sporadycznie, ale ogólnie działa całkiem przyzwoicie.ja.michal pisze: Jak się Neva 80 spisuje?
No tak, sam w tym samym poście pisałem o 15 MHz w Orange.kozien70 pisze:Zdecydowanie poniżej 50% maxa? Ja tu widzę nawet powyżej 60%. Przypomnijmy że dla 15MHz + 15MHz teoretyczny max to ok 225Mbit.
Zastanawiałem się czy nie przedłużyć umowy i wybrać właśnie ten model ze względu na CA, VoLTE i VoWiFi i czekać na uruchomienie usług. Ostatecznie numer wylądował w prepaidzie do czasu aż pojawi się VoLTE i szerzej CA.kozien70 pisze:Testuję na nim CA, no i trzymam go dla testów VoLTE w Orange, czekając aż dadzą dostęp "dla mas". Ten telefon ma oficjalne wsparcie pomarańczowych dla VoLTE
A możesz dokładniej, o co chodzi?Spacedust pisze:Trzymanie się UMTS900 przez dwie minuty w Orange nadal działa
Nigdy jakoś specjalnie nie zastanawiałem się nad tym, w której sieci jest przewalana największa ilość danych ale te wyniki mnie jednak nieco dziwią. Wiem, że grupa Solorza od początku stawiała na net mobilny jako na domowy, Play podobnie ale różnica przewalanych danych jest miażdżąca. Orange i TMobile odstają bardzo mocno. Łącznie mają 3/4 ruchu u Solorza...Patryk7588 pisze:
Ehh, zmuszasz mnie bym się w końcu ruszył gdzieś poza Hlonda i Józefosławiem gdzie wyniki rozczarowują. Jak się okazuje Networks łącznie przewala 75% ruchu, który ma grupa Solorza... więc gdzie ten Plus upycha te dane lub czemu Networks nie hula na maxa przy dużo mniejszym obciążeniu niż konkurencja.kozien70 pisze:Dzisiejszy pomiar agregacji LTE1800 + LTE2600 Orange w Warszawie
Dokładnie, taki zestaw anten to standard dla Orange w aglomeracji warszawskiej.W Warszawie wszystkie widziane przeze mnie stacje Orange z LTE2600 mają zestaw takich właśnie dwóch anten na sektor.
Jakiś monitor sieci posiada? Ciągle szukam czegoś jako drugi telefon z min. LTE cat6 i jakąś formą monitora sieci. Myślę nad Huawei P9 lite ale póki co cena jest wysoka. Do tego chciałbym WiFi AC a to póki co jest głównie w topowych modelach. Także chyba AC muszę odpuścić.kozien70 pisze:Nie jest to mój główny telefon, używam go sporadycznie, ale ogólnie działa całkiem przyzwoicie.
Przede wszystkim bardzo płynnie, brak przycinek itp. 2GB RAM i SD 617 dają radę. Testuję na nim CA, no i trzymam go dla testów VoLTE w Orange, czekając aż dadzą dostęp "dla mas". Ten telefon ma oficjalne wsparcie pomarańczowych dla VoLTE