Z salonu PLAY udało mi się dzisiaj dorwać taki darmowy starter 300 MB. Zobaczymy jaka taryfa się aktywuje. W sumie nic nie tracęarat99 pisze:Te darmowe stare startery mają taryfę PINK1, a od dzisiaj nie można już zmienić taryfy na PINK9 w której był bonus 250mb co miesiąc, tylko na te nowe taryfy.
- Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
Regulamin forum: W tym dziale, można dowolnie rozwijać tematy związane z różnymi promocjami bonusami i innymi podobnymi.
Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
Konsultant Play poinformował mnie, że można tylko raz skorzystać z bonusu za rejestrację. Mam numer w nju i chciałem skorzystać z bonusu za rejestrację, czyli 1000 minut do wszystkich, a później przejść do play na taryfę mini max i skorzystać z bonusu (100zł, rwk). Poinformował mnie również, że bonusu 60zł za przeniesienie nie dostanę, ponieważ dotyczy to tylko taryf play mix.
Czy ktoś może potwierdzić te informacje? Czy w taryfie mini max środki dalej pobierane są z konta promocyjnego np. na pakiet rozmów bez limitu za 29zł?
Czy ktoś może potwierdzić te informacje? Czy w taryfie mini max środki dalej pobierane są z konta promocyjnego np. na pakiet rozmów bez limitu za 29zł?
@njuken, musialbys zmigrowac do taryfy Pink9 a to juz raczej nie realne wiec nici z Twojego planu...
Chciałem tylko sprawdzić. Nawet gdyby nie dało się ustawić Pink9, to będzie za darmo 100 GB na 30 dni. JA sam tego nie wykorzystam, więc podaruje komuś w rodzinie, więc nic się nie zmarnuje.surface123 pisze:@njuken, musialbys zmigrowac do taryfy Pink9 a to juz raczej nie reslne wiec nici z Twojego planu...
Karta bez aktywacji zarejestrowana w salonie. Telefon 3G zasięg jest, karty nie czyta. Może teraz musi być z obsługą 4G? Nie mam przy sobie modemu , więc nie sprawdzę teraz.
Teraz sprawdziłem na Play24 i na mojej starej Pink9 pojawiły się dzisiaj następujące opcje.
Masz rację, nie będzie już można przejść na PINK9 z bonusem 250 MB.
njuken - lepiej dorwij modem ze starą kartą i potwierdź, że 250 MB przedłużyło 100 GB po raz drugi choć wierzę w to, co pisałeś wcześniej, że faktycznie to działa.
W ogóle teraz straszna dezinformacja na forum - stare startery wciąż są dostępne, tylko trzeba poszukać po salonach. Te w których było 250MB(9zł) lub 500MB(19zł) na pewno przedłużają 100GB po pierwszym miesiącu i wg kolegi njuken również w kolejnych miesiącach.
Kupiona karta jest nieaktywna po wsadzeniu do modemu tak długo jak jej się nie zarejestruje, ale ważność kart to nawet 2018/2019 rok. Warto jednak zarejestrować je póki wciąż trwa promocja i aktywować, aby dostać 100 GB przedłużane przez rok cyklicznymi pakietami z PInK9/PInK19.
W ogóle teraz straszna dezinformacja na forum - stare startery wciąż są dostępne, tylko trzeba poszukać po salonach. Te w których było 250MB(9zł) lub 500MB(19zł) na pewno przedłużają 100GB po pierwszym miesiącu i wg kolegi njuken również w kolejnych miesiącach.
Kupiona karta jest nieaktywna po wsadzeniu do modemu tak długo jak jej się nie zarejestruje, ale ważność kart to nawet 2018/2019 rok. Warto jednak zarejestrować je póki wciąż trwa promocja i aktywować, aby dostać 100 GB przedłużane przez rok cyklicznymi pakietami z PInK9/PInK19.
WKS
100 GB dalej na koncie, bonus 250 MB dalej aktywny z datą przedłużenia 25 każdego miesiąca. Jak będę miał możliwość sprawdzenia daty ważności, dam znać.reboot pisze:njuken - lepiej dorwij modem ze starą kartą i potwierdź, że 250 MB przedłużyło 100 GB po raz drugi choć wierzę w to, co pisałeś wcześniej, że faktycznie to działa.
pisałem miesiąc temu:
Od tego czasu jak widać wykorzystałem ok. 250 MBnjuken pisze: Na mojej karcie PINK9 25 czerwca odnowił się pakiet 250 MB przedłużając ważność konta internetowego o 30 dni, tym samym pakiet 100 GB przedłużył się do 24 lipca
Stan promocyjnego konta transmisji danych to 102324.8 MB
Ostatnio zmieniony 27 lip 2016, 17:28 przez njuken, łącznie zmieniany 3 razy.
na wiadomym portalu są jeszcze startery za 17,99 zł ten 19 zł, coś czuje że wkrótce cena pójdzie w górę bo z salonów szybko znikną i później to już tylko z drugiej ręki będzie stary PINK dostępny gdzie nie dość że jest pakiet przepychający 100 GB do roku to jeszcze tańszy później pakiet neta za 45 zł zamiast 49 zł.
http://www.speedtest.net/my-result/4142279769
Czy można przenieść numer od innego operatora do Play do taryfy PInK9?
Będzie gorzej jak będą się aktywować już w tej nowej Internet na kartę 9 czy 19adik pisze:na wiadomym portalu są jeszcze startery za 17,99 zł ten 19 zł, coś czuje że wkrótce cena pójdzie w górę bo z salonów szybko znikną i później to już tylko z drugiej ręki będzie stary PINK dostępny gdzie nie dość że jest pakiet przepychający 100 GB do roku to jeszcze tańszy później pakiet neta za 45 zł zamiast 49 zł.
w teorii nie powinny bo to zupełnie inne startery z innymi bonusami choć nominały mają te same.
http://www.speedtest.net/my-result/4142279769
njuken możesz napisać,njuken pisze: Karta bez aktywacji zarejestrowana w salonie. Telefon 3G zasięg jest, karty nie czyta. Może teraz musi być z obsługą 4G? Nie mam przy sobie modemu , więc nie sprawdzę teraz.
1. kiedy aktywowałeś tą kartę? dzisiaj?
2. ile czasu minęło od próby aktywacji ?
Problem jest chyba z aktywacją i widocznością Karty SIM w systemie PLAY... trzeba będzie czekać to regułkowe "24 H" spróbuj, co jakiś czas czy System Play widzi ta karte i daj nam znać tutaj
Informacja: nieobecny na forum do 31.12. - z powodu Świąt Bożego Narodzenia
/ Szczęśliwego Nowego Roku
Jest ktoś w stanie potwierdzić powyższe info? Czy korzystając z bonusu w nju nie będę mógł później skorzystać z bonusu w play?scisly pisze:Konsultant Play poinformował mnie, że można tylko raz skorzystać z bonusu za rejestrację. Mam numer w nju i chciałem skorzystać z bonusu za rejestrację, czyli 1000 minut do wszystkich, a później przejść do play na taryfę mini max i skorzystać z bonusu (100zł, rwk). Poinformował mnie również, że bonusu 60zł za przeniesienie nie dostanę, ponieważ dotyczy to tylko taryf play mix.
@njuken, pomysl... Nie moga sie aktywowac w nowej bo na starterze jest opisane ze ma byc Bonus 6 GB dawany w paczkach po 500MB miesiecznie. Gorzej bedzie jesli po prostu rozdzielą te konta danych wiec wtedy po ptokach...
Dzisiaj w salonie PLAY przed 14 była rejestracja nieaktywowanego darmowego startera (przetestuj internet 4G) Dzwoniłem na infolinie i konsultant powiedział, że aktywacja takiego startera zajmuje do "24 H" Dam znać o aktywacji i o możliwości zmiany oferty z takiego startera.Maks SIM pisze:njuken możesz napisać,
1. kiedy aktywowałeś tą kartę? dzisiaj?
2. ile czasu minęło od próby aktywacji ?
Problem jest chyba z aktywacją i widocznością Karty SIM w systemie PLAY... trzeba będzie czekać to regułkowe "24 H" spróbuj, co jakiś czas czy System Play widzi ta karte i daj nam znać tutaj
Ostatnio zmieniony 27 lip 2016, 18:39 przez njuken, łącznie zmieniany 3 razy.
Kolejna reklamacja i kolejna gadka że nie można wydłużać bonusów za rejestrację...
Niech wlacza bonus co sie nalezy co miesiac i nie ma im co gadac o przedluzaniu tych 100 GB bo z tym akurat wedlug regulaminu nic nie wskorasz
marcinek243 możesz dokładnie, szczegółowo napisać na jakim starterze ?marcinek243 pisze:Kolejna reklamacja i kolejna gadka że nie można wydłużać bonusów za rejestrację...
Informacja: nieobecny na forum do 31.12. - z powodu Świąt Bożego Narodzenia
według mnie to celowo wprowadzili nową ofertę internetowa bo zobaczyli cwaniackie zagrywki w stylu 100GB na rok przedłużanych co miesiąc przez bonus. tego nie przewidzieli wprowadzając RWK w taryfie internetowej .mysleli że ludzie i tak beda musieli doładowywac regularnie mimo RWK bo pakiet bonusowy przepadnie
Trochę teoria wyssana z palca... bo... mogi juz od dawna rozdzielić oba konta danych i by nie było problemu dla nich
W nowej ofercie "Internet na Kartę" faktycznie NIE MA możliwości przedłużenia 100 GB za rejestrację jak to w starterach/opcjach poprzedniej taryfy, gdzie wystarczy mieć taryfę PLAY INTERNET NA KARTĘ 9 / 19.
Ale jest na to sposób - dotyczy nowej karty bez aktywowanego pakietu za rejestrację numeru:
> migrujemy w Play24 na ofertę INTERNET NA KARTĘ 50 ZŁ.
> po ok godzinie czasu aktywujemy 100 GB
> doładowujemy konto do poziomu MINIMUM 50,01 PLN i odpalamy pakiet 2 GB co miesiąc przez ROK za 50 zł. W kolejnym miesiącu otrzymamy 2 GB, które skumuluje się z tymi 100 GB i ważność GB wydłuży się o kolejne 30 dni.
Tym samym zyskamy przedłużenie GB za ok 4,17 miesięcznie. BEZ DOŁADOWAŃ KONTA.
Chcemy aktywniej korzystać z neta?? W każdej chwili ładujemy konto dowolną kwotą i odpalamy jedną z usług nielimitowanych GB z lejkiem 1 mbit/s i ZWIĘKSZAMY PULĘ PREMII GB.
WAŻNE:
> po migracji na nową ofertę PRZEPADA PREMIA MB/GB (powinna zgodnie z regulaminem przejść nienaruszona)
> ważność konta głównego ustawia się na 30 dni, jeśli konto przed migracją było ważne np 7 dni z ostatniego doładowania za 5 zł
> aktywne dotychczas pakiety przepadają bezpowrotnie, złotówki przechodzą NIENARUSZONE.
> przy aktywacji "miesiąca bez limitu" jest już SZTYWNY LIMIT 100 GB, po którym automatycznie prędkość spada do 1 mbit/s. PLAY NIE WYSYŁA NOTYFIKACJI O TYM ZDARZENIU, LECZ O TYM INFORMUJE W MATERIAŁACH INFORMACYJNYCH.
BARDZO WAŻNE: ABY SPRAWDZIĆ WAŻNOŚĆ PREMII MB/GB WPISUJEMY KOD *101# po przełożeniu karty do modemu/telefonu albo w aplikacji sterującej. Kod USSD spowoduje w trybie automatycznym sieci przeskoczenie na kilka minut z LTE / LTE+ (4G LTE ULTRA) na 3G / HSPA.
Ale jest na to sposób - dotyczy nowej karty bez aktywowanego pakietu za rejestrację numeru:
> migrujemy w Play24 na ofertę INTERNET NA KARTĘ 50 ZŁ.
> po ok godzinie czasu aktywujemy 100 GB
> doładowujemy konto do poziomu MINIMUM 50,01 PLN i odpalamy pakiet 2 GB co miesiąc przez ROK za 50 zł. W kolejnym miesiącu otrzymamy 2 GB, które skumuluje się z tymi 100 GB i ważność GB wydłuży się o kolejne 30 dni.
Tym samym zyskamy przedłużenie GB za ok 4,17 miesięcznie. BEZ DOŁADOWAŃ KONTA.
Chcemy aktywniej korzystać z neta?? W każdej chwili ładujemy konto dowolną kwotą i odpalamy jedną z usług nielimitowanych GB z lejkiem 1 mbit/s i ZWIĘKSZAMY PULĘ PREMII GB.
WAŻNE:
> po migracji na nową ofertę PRZEPADA PREMIA MB/GB (powinna zgodnie z regulaminem przejść nienaruszona)
> ważność konta głównego ustawia się na 30 dni, jeśli konto przed migracją było ważne np 7 dni z ostatniego doładowania za 5 zł
> aktywne dotychczas pakiety przepadają bezpowrotnie, złotówki przechodzą NIENARUSZONE.
> przy aktywacji "miesiąca bez limitu" jest już SZTYWNY LIMIT 100 GB, po którym automatycznie prędkość spada do 1 mbit/s. PLAY NIE WYSYŁA NOTYFIKACJI O TYM ZDARZENIU, LECZ O TYM INFORMUJE W MATERIAŁACH INFORMACYJNYCH.
BARDZO WAŻNE: ABY SPRAWDZIĆ WAŻNOŚĆ PREMII MB/GB WPISUJEMY KOD *101# po przełożeniu karty do modemu/telefonu albo w aplikacji sterującej. Kod USSD spowoduje w trybie automatycznym sieci przeskoczenie na kilka minut z LTE / LTE+ (4G LTE ULTRA) na 3G / HSPA.
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam