Użytkownik
Ranga
Obserwator
Jeszcze źle?! Osobiście mam rabat 20% i za 3 nr z full no-limit/mms/sms/roaming/20GB neta na wspólne konto płacę 21,79 brutto (tj. 7,30gr za nr), wcześniej za jeden nr średnio płaciłem więcej (np. w Virgin na kartę 29zł). Czego oczekujesz? Że operator będzie ci dopłacał za korzystanie z jego usług?!irzi pisze:Te 30% to troche mydlenie oczów .....
To nie jest tak kolorowo jak kiedyś. Raz że ciężko teraz dostać zniżke 30%, a dwa że kiedyś te 30% to było od pełnego abonamentu - a teraz w cenie końcowej którą płacimy jest mało samego abonamentu, reszta to raty za telefon ( z których nic nie urwiemy ). 30% od mniejszej kwoty to mniejszy rabat dla nas.....
Raty za telefony teraz są do bani ....
Kiedyś czyli mniej więcej? Krócej jak 2 lata? Serio pytam.irzi pisze:
To nie jest tak kolorowo jak kiedyś. [...]
Ja nie mówie że źle, każda zniżka jest dobra ale .....JFK2016 pisze:Jeszcze źle?! Osobiście mam rabat 20% i za 3 nr z full no-limit/mms/sms/roaming/20GB neta na wspólne konto płacę 21,79 brutto (tj. 7,30gr za nr), wcześniej za jeden nr średnio płaciłem więcej (np. w Virgin na kartę 29zł). Czego oczekujesz? Że operator będzie ci dopłacał za korzystanie z jego usług?!irzi pisze:Te 30% to troche mydlenie oczów .....
To nie jest tak kolorowo jak kiedyś. Raz że ciężko teraz dostać zniżke 30%, a dwa że kiedyś te 30% to było od pełnego abonamentu - a teraz w cenie końcowej którą płacimy jest mało samego abonamentu, reszta to raty za telefon ( z których nic nie urwiemy ). 30% od mniejszej kwoty to mniejszy rabat dla nas.....
Raty za telefony teraz są do bani ....
I dostałeś fajną oferte !!! Sam z takich nieraz korzystałem bo jestem już dlugo w Orangewwsk440 pisze:Kiedyś czyli mniej więcej? Krócej jak 2 lata? Serio pytam.irzi pisze:
To nie jest tak kolorowo jak kiedyś. [...]
Jak dwa lata temu podpisywałem umowę to nie miałem rat na telefon (tylko pierwsza wpłata ~200zł), a dostałem 20% zniżki na abonament przez co płaciłem 39,9zł.
Dzwoniłem - oferta z telefonem jak na stornie. Natomiast nie ma abo za 14,99. Proponowała mi 39,99 zł netto. Także raczej lipna oferta.reggie pisze:
kedar - zadzwoń do tego BIznes T-Mobile na 604 604 604 i pogadaj o ofercie za 14,99zł netto.
W tej sytuacji to najlepiej byłoby podpiąć ten numer do abonamentu wspólnego jeśli taki Ty lub ktoś z Twojej rodziny posiada. Domyślam się, że oferta pewnie dla babci/dziadka.mariusz94 pisze:Witam. Czy jest obecnie dostępna w Orange jakaś korzystna oferta bez telefonu oraz bez pakietów internetowych? Zależy mi jedynie na nielimitowanych minutach do wszystkich (włącznie ze stacjonarnymi) i nielimitowanych smsach. Internetu może nie być wcale, może być jakaś znikoma ilość, bo teraz pewnie pchają go do każdego abonamentu. Co mogę obecnie wynegocjować najlepszego po złożonym wypowiedzeniu z takimi warunkami? Zależy mi na jak najtańszej ofercie dla starszej osoby. Chyba, że w Orange nie dostanę nic takiego i lepiej poszukać jakiejś oferty na kartę?
5 poziom negocjacji - nie da sie juz wiecejw wynegocjować bo nie ma czego. Dostales 30% rabatu, stacjonarki i roaming. Jedynie mozesz dostac rabat za usluge stacjonarna 42,50 jak kazdy czyli dobrac jakis fajny internet w cenie.karlikowo pisze:Wypowiedzenie złożone ponad miesiąc temu, nikt nie zadzwonił. Zadzwoniłem wczoraj pod *220, i po skakaniu po różnych wariantach wynegocjowałem ofertę na Abo wspólny na 2 numery (z możliwością dołączenia 3ciego nr w tej samej cenie) ~52zł, no limit rozmowy/sms + 22,5GB neta do podziału, 400min/100mb w roamingu. Do tego tel. Samsung A5 (2016) za 159 + 30zł/miesiąc. Jeden z abonamentów miałem do czerwca, poprosiłem o skrócenie okresu trwania umowy do 20 miesięcy, żeby potem kończyły się wszystkie razem. Pytanie do Was czy można coś jeszcze ugrać, czy jest to dobra oferta?
To coś słabo zagadałeś, bo ja taką ofertę dostałem za 14,99zł netto przy przeniesieniu numeru.kedar pisze:reggie napisał(a):
kedar - zadzwoń do tego BIznes T-Mobile na 604 604 604 i pogadaj o ofercie za 14,99zł netto.
Dzwoniłem - oferta z telefonem jak na stornie. Natomiast nie ma abo za 14,99. Proponowała mi 39,99 zł netto. Także raczej lipna oferta.
Skoro masz takie info, to może i mnie podpowiesz, który to poziom negocjacji, tzn. czy jest szansa jeszcze coś więcej ugrać czyli wskoczyć na (jak to określiłeś) 5 poziom negocjacji?bebolek1 pisze:5 poziom negocjacji - nie da sie juz wiecejw wynegocjować bo nie ma czego.