Placeks pisze:- Gdzieś czytałem że równie opłącalnie co 200zł jest ładowanie kwotami po 100zł - czy to prawda ?
Może w zestawieniu
[Zestawienie] Opcje FULL No-Limit w ofertach na kartę ~30zl Ładowanie za 200zl zamiast 100zl nie ma znaczenia jeśli chodzi o ilość GB ale daje 15% więcej na konto główne w stosunku do 10% przy doładowaniu za 100zl.
Nie wiem czy warto zajmować się zlotowkami na konto bonusowe skoro chce się korzystać z pakietu nolimit... Można je wykorzystać tylko do orange, tylko przez 14dni i w praktyce tylko na MMS'y bo ich nie ma w pakiecie...
Nie ma tu chyba złotego środka bo ładując za pierwszym razem za 200zl/100zl dostajemy 15%/10% ale nie dostajemy 5% na skarbonkę.
Ładując za 30zl, po pierwsze mamy troszkę mniej korzystny bonus GB. Nie dostajemy tez żadnego bonusu gotówkowego a skarbonkę (według regulaminu) mogą włączyć użytkownicy "którzy mają co najmniej 31 dni stażu w sieci." wiec do końca nie wiem czy jeśli w dniu aktywacji numeru w orange doładujemy za 30zl i włączymy pakiet za 28zl to czy ostatniego dnia będzie można włączyć skarbonkę a następnie doładować większą kwota żeby z niej skorzystać...
Pytanie tez jakim sposobem przenoszony jest numer. Jeśli online to ok, bo mamy włączony RWK ale jeśli w salonie to mamy tylko 365dni na połączenia wychodzące a bonusy maja już normalna wartość czyli np 30dni za 30zl i żeby to zmienić trzeba by włączyć RWK za 3zl albo poczekać 93dni żeby zrobić to za darmo...
Wydaje mi się ze gdyby po doładowaniu za 30zl dało wyrobić się z włączeniem skarbonki i kolejnym doładowaniem przed odnowieniem się pakietu to miałoby to sens ale ktoś musiałby to potwierdzić
W przeciwnym wypadku warto chyba od razu doładować większą kwotą i na spokojnie włączyć skarbonkę po 31dniach i w razie potrzeby RWK po 93dniach.
Przy pierwszym doładowaniu (jeśli jeszcze nie testowaliśmy sieci) byłbym ostrożny bo mogą być jakieś problemy w naszej lokalizacji lub coś co może nam w danej sieci przeszkadzać i ładowałbym max za 100zl. Na szczęście w orange można środki przelać/sprzedać na inny numer z zawrotna szybkością 20zl/m-c