Mixiorek pisze:Cetniewo nie zaczyna się od COSu? Chodzi mi w zasadzie o to, że w samym Cetniewie i dalej w Chłapowie Plus nie ma stacji. Jeżeli obsługuje Cię sektor z dzwonnicy to jest on obciążony ruchem z Władka, Chłapowa i dalszej okolicy, po obszar do momentu przejęcia ruchu przez stacje z Rozewia (nie pamiętam czy jest tam N!) lub Jastrzębiej Góry.
Sporo ludzi i jeden sektor a czasem może inna stacja. Do tego Plus nie ma w tym rejonie LTE 800 także zasięg jest słabszy.
Co do Cetniewa:
"W 1994 r. jednostka obejmowała obszar miasta od parku do SHR Cetniewo włącznie z ulicami: Cetniewska, Długa, Drogowców, Gawędy, Harcerska, Jachtowa, Kapitańska, Komandorska, Kotwiczna, Krótka, Kasztanowa, Morenowa, Nawigacyjna, Ogrodowa, Parkowa, Róży Wiatrów, Sterowa, Stoczniowców, Szarych Szeregów, Skautów, Słoneczna,
Żeromskiego (lewa i prawa strona od nr 24–50 i 29–39), Zawiszy, Zuchów, SHR Cetniewo, Poczernino[5]."
Mnie chyba obsługuje stacja z dzwonnicy [w każdym razie najbliższa] ale zasięg skacze więc nie wiem z czym dokładnie telefon się łączy.
Prędkość w przekroju wygląda tak: 7.30 - 55 Mb/s, 9.00 - 20 Mb/s, 10.00 - 4 Mb/s, 12.00 - 12 Mb/s, pingi 24-32 ms.
Używacie jakiś netmonitorów czy innych programów do sprawdzania bts-ów?