Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Witam w klubie . W Białymstoku zauważyłem ciekawą "przypadłość" w korelacji Plusa i N! - nawet w tych samych lokalizacjach, w zdecydowanej większości przypadków, azymuty sektorów są diametralnie różne (dobrze się uzupełniają). Tam gdzie np. w Orange jestem pomiędzy sektorami w Plusie jestem na wprost i odwrotnie.Mixiorek pisze:Póki co zostawiam i testuję Plusha jako alternatywę i backup dla N!.
Byłbym ostrożny z taką oceną, bo jedna jaskółka wiosny nie czyni, wszystko zależy od danego miejsca, ale faktycznie też mi się zdarzały takie sytuacje.Patryk7588 pisze:Gołe L1800 Plusa ma zbliżone wyniki do agregacji wszystkich pasm w Orange
20Mhz tylko dla siebie robi swoje. 10Mhz Playa to mało a Orange z TM na 15Mhz również. Tym bardziej, że TMobile i Plus nie należą do sieci, które rozdają GB na lewo i prawo w przeciwieństwie do Orange i P4.3G pisze:Byłbym ostrożny z taką oceną, bo jedna jaskółka wiosny nie czyni, wszystko zależy od danego miejsca, ale faktycznie też mi się zdarzały takie sytuacje.Patryk7588 pisze:Gołe L1800 Plusa ma zbliżone wyniki do agregacji wszystkich pasm w Orange
Nie pamiętałem tego ile tam mają więc napisałem - że skitrane.matek451 pisze:A co z 50MHz na TDD LTE2600 ?
To chyba do N! powinien dołączyć jeszcze plus i będzie ideał skoro się tak uzupełniają a póki nie dołączy karta główna będzie w Orange a backup w Plusietomi81 pisze: Witam w klubie . W Białymstoku zauważyłem ciekawą "przypadłość" w korelacji Plusa i N! - nawet w tych samych lokalizacjach, w zdecydowanej większości przypadków, azymuty sektorów są diametralnie różne (dobrze się uzupełniają). Tam gdzie np. w Orange jestem pomiędzy sektorami w Plusie jestem na wprost i odwrotnie.
W Warszawie Play działa moim zdaniem bardzo dobrze. Gdyby tak był pokryty kraj to byłoby pięknie. Niestety wystarczy ruszyć się poza miasto (nawet nie aglomerację) i może być słabo. Play nadal ma w wielu miejscach zasięg wyspowy. Nie wspomnę o tym, że nie ma ciągłości na terenie kraju. Nie biorę pod uwagę roamingu bo to jest dla mnie padaka.Swoją drogą jak tam wypada porównanie backupow do N! w postaci Play vs Plus? (moze być w odpowiednim temacie żeby nie robić jeszcze większego offtopa).
Szczególnie, że Natolin/ Ursynów to głównie sypialnia i obciążenie sieci tak naprawdę wychodzi w godzinach 20:30-22:00. Choć tutaj dostawców internetu kablowego jest mnóstwo i dorzucenie netu np:120Mb/s do tv za 20zł to norma. Orange ze światłowodem objawił się też bardzo mocno ale kablówki są bardzo mocno osadzone. Także trzeba być masochistą albo niezłym centusiem by siedzieć na mobilnym.3G pisze: Byłbym ostrożny z taką oceną, bo jedna jaskółka wiosny nie czyni, wszystko zależy od danego miejsca, ale faktycznie też mi się zdarzały takie sytuacje.
Teraz to do czerwca będziesz miał wypas. Plus ma tam 2-3 stacje z LTE 2600 także 40MHz pasma robi mega robotę.w12 pisze:Ja jestem bardzo mile zaskoczony prędkościami w Plushu. We Władysławowie, w mojej lokalizacji, Plus wygrywa zdecydowanie.
Chociaż moc sygnału raczej średnia bo około -100 dBm.
Bardzo mądre stwierdzenie. Polać mu!Mixiorek pisze: Ja do tematu Play może wrócę bo jako backup można zaryzykować. Na poważnie jako jedyny lub numer główny rozważyłbym Play po ich inwestycjach za 2-3 lata. Wtedy sprawdzimy co i gdzie zbudowali bo jestem za stary by wierzyć w deklaracje.
Byłoby fajnie.Mixiorek pisze:Teraz to do czerwca będziesz miał wypas. Plus ma tam 2-3 stacje z LTE 2600 także 40MHz pasma robi mega robotę.
Dziś miałem właśnie taką sytuację w Warszawie na Powiślu, ul. Fabryczna. W Plusie telefon korzystał z samego L1800 ze stacji Zagórna 16 (~200m), w Orange 2600+1800+800 ze stacji Zagórna 2/4 (~250m).Patryk7588 pisze:Gołe L1800 Plusa ma zbliżone wyniki do agregacji wszystkich pasm w Orange (..)
A czystej ciekawości. Masz pewność że agregowały się wszystkie pasma podczas Twoich testów?w Orange 2600+1800+800
Bardzo mało prawdopodobne aby Orange miało dostępne 15MHz pasma L1800, wówczas nikt z T-Mobile nie mógłby korzystać z tego pasma.viggen pisze:A czystej ciekawości. Masz pewność że agregowały się wszystkie pasma podczas Twoich testów?
20Mhz Plusa kontra (15Mhz LTE1800 + 15Mhz 2600 + 10Mhz 800= 25<->40Mhz) Orange
Dlatego też napisałem wynik jako przedział 25-40 Mhz. Tak czy siak to zawsze minimum o 5Mhz więcej niż 20Mhz Plusa na samym LTE1800.Patryk7588 pisze: Bardzo mało prawdopodobne aby Orange miało dostępne 15MHz pasma L1800, wówczas nikt z T-Mobile nie mógłby korzystać z tego pasma.
Ok. Spoko3G pisze: Zawsze sprawdzam w service menu telefonu, nie napisałbym tego gdyby tak nie pokazywało.
Zawsze sprawdzam w service menu telefonu, nie napisałbym tego gdyby tak nie pokazywało.viggen pisze:Masz pewność że agregowały się wszystkie pasma podczas Twoich testów?
Fajnie, że wpadłeś3G pisze:Jeszcze parę wyników z różnych miejsc Parku Zdrojowego w Konstancinie-Jeziornie. Plus cały czas trzymał się stacji przy ul Wierzejewskiego 12 (LTE1800+800, komin na terenie centrum rehabilitacji Stocer, jakieś 400-500 m), natomiast Orange częściej leciał z wieży Plusa przy ul. Piaseczyńskiej na terenie zakładu energetycznego (600-800 m), tylko dwa wyniki od góry są z ul. Wierzejewskiego (z obu lokalizacji samo L1800).