Użytkownik
Ranga
Spamer ;)
I jaka ciekawa oferte znalazles?PawlusG pisze:Może ktoś doradzić jakieś oferty dostępne w Niemczech?
Interesują mnie jak najtańsze usługi z zakresu:
- jak najtańsze/nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci
- pakiet ok. 30-50 SMSów
- internet ok. 0,5 GB
- tanie połączenia do Polski.
Do tego jeszcze osobny starter tylko do internetu.
Niemiecka karta = rozmowa krajowa, polska karta = rozmowa w roamingu wewnątrz strefy UE.JagodaWarszawa pisze:z Niemiec do Niemiec
To w takim razie szukasz polskiej karty, a nie niemieckiej, bo połączenie z DE do PL z niemieckiej karty to poł. międzynarodowe.JagodaWarszawa pisze:ewentualnie tani roaming z Niemiec do Polski.
Nie wiem, czy się rozumiemyreboot pisze:JagodaWarszawa - 1) na tę chwilę a2mobile za same rozmowy ma najlepszą cenę tj. 10 zł.
Kolejne jest nju za 19 zł i Fakt Mobile za 19,95.
2) popatrz sobie na http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Germany ale jednak polskie oferty w roamingu wyglądają atrakcyjniej niż niemieckie ceny.
Wszystkie oferty przeliczaj na zasadzie - wydane 5 zł na polski pakiet odpowiada przyznaniu Tobie ~250 MB w roamingu UE
3) nie wiem
Niemiecka karta = rozmowa krajowa, polska karta = rozmowa w roamingu wewnątrz strefy UE.JagodaWarszawa pisze:z Niemiec do NiemiecTo w takim razie szukasz polskiej karty, a nie niemieckiej, bo połączenie z DE do PL z niemieckiej karty to poł. międzynarodowe.JagodaWarszawa pisze:ewentualnie tani roaming z Niemiec do Polski.
Arturro_ pisze:Nie długo jade na dwa tygodnie do włoch.
Jakiego polecacie operatora z duzym pakietem internetu? Tanio musi byc. Czy lepiej zabrac z soba karte sim tmobile bo w pakiecie mam 1.29gb w euro strefie
Codisce fiscale generują na miejscu jeżeli go nie masz. Z kupnem karty sim największy problem to porozumieć się po angielsku, wiem bo sam kupowałem.adacomp pisze:Arturro_ pisze:Nie długo jade na dwa tygodnie do włoch.
Jakiego polecacie operatora z duzym pakietem internetu? Tanio musi byc. Czy lepiej zabrac z soba karte sim tmobile bo w pakiecie mam 1.29gb w euro strefie
In Italy you cannot buy any prepaid mobile sim-card without having a "codice fiscale". What's that? In English it sounds like "fiscal code", it's a unique code for each person in Italy (and in theory in the World), which identifies that person for the Italian Fiscal department. You need the CF for any registration in Italy, and it's the same for sim-cards, both pre and postpaid. How can a foreign person buy a sim-card, so? There are 2 way a "perfectly legal one" (and I'm not sure it works) and a "fast one". If you speak Italian and are ready for some bureocracy go here and look for the closest "Agenzia delle entrate" in Italy, then go there with your passport and you should (not sure about it) get a "legal" Codice Fiscale.
http://www.prepaidgsm.net/en/italy.php
Lepiej weź swoją kartę z PL bo z tego co widać to trzeba tam mieć jakiś "codice fiscale" aby zakupić i używać karty SIM we Włoszech.