Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Samochodem z podłączonym zestawem głośnomówiącym?Mixiorek pisze:Wczoraj miałem okazję zrobić trasę około 40km po aglomeracji warszawskiej.
Ciągle ten sam czyli J3 2017.bobix pisze:Jaki jest najtańszy Samsung z VoLTE?
Z opisu wnioskuję, że był to test w aktywnej transmisji. Czyli w Warszawie zachowanie bez zmian. W ruchu w aktywnej transmisji telefon wpadł Ci w L1800 i w CA dorzucał tylko niższe pasmo, ignorując wyższe.Mixiorek pisze:Terminal widział co jakiś czas agregację ale tylko gdy to był duet 1800 z 800. Zupełne pomijanie jest 2600, którego jest znacznie więcej niż 800
Rozmowa głosowa - VoLTE + apka rysiek.kozien70 pisze:Z opisu wnioskuję, że był to test w aktywnej transmisji. Czyli w Warszawie zachowanie bez zmian. W ruchu w aktywnej transmisji telefon wpadł Ci w L1800 i w CA dorzucał tylko niższe pasmo, ignorując wyższe.
Zestaw przenosi jakość rozmowy z VoLTE czy pogarsza?Mixiorek pisze:Telefon w uchwycie, zestaw fabryczny, bluetooth.
HDV obsługuje?kozien70 pisze: Ciągle ten sam czyli J3
Dobre pytanie. Moje doświadczenia "na ucho":bobix pisze:Zestaw przenosi jakość rozmowy z VoLTE czy pogarsza?
Teoretycznie HFP 1.6 powinien przenosić jakość... ale z tym bywa różnie. Stąd moje pytanie.myk6414 pisze:Zależy od tego jaki profil bluetooth obsługuje samochód. U mnie np słychać różnice pomiędzy volte/vowifi a hdv w 3g
Jeśli nie czytasz forum regularnie, to warto korzystać z wyszukiwarkibobix pisze:HDV obsługuje?kozien70 pisze: Ciągle ten sam czyli J3
myk6414 pisze:Może masz kiepski internet w domu.
Dziwne, korzystam z obu usług w T od początku września, tj. od przejścia naszej firmy z plusa do T i może raz zawiesił mi dię fon, a tak to wszystko gra i buczy i smsy i rozmowy. Wiadomo czasem długo łapie vowifi, ale działa ok. A zasięg pleja i kolejowanie na końcu w żaden sposób nie wynagradza niby lepszego vowifi.tyre23 pisze:No właśnie, ja uciekam z T-Mobile z powodu "działania" ich platformy VoWiFi. Z VoLTE nie mam tak często okazji korzystać, ale miałem też jedną nieprzyjemną przygodę z nim związaną. Wolę mieć sprawniej działające VoWiFi w Play, a gorszy zasięg "w terenie" niż dobry zasięg T-Mobile i kiepsko działające VoWiFi, bo niestety w mojej głównej lokalizacji VoWiFi to podstawa.