w NJU wificalling działa bez przerwy ani razu nawet po nocy telefon nie stracił zasięgu , odpowiedź więc jest prosta a wyrok jeden w Play usługa nie działa jak należy i rozłącza się kiedy chce , wielu z was pewnie o tym nie wie gdyż włączony ma cały czas łączność komórkowa a po uzyskaniu połączenia drogą GSM tryb załącza się , nie mniej używanie funkcji wificalling w przypadku całkowitego braku zasięgu Play lub działania w trybie samolotowym funkcja nie daje pewności działania a wręcz gwarancje braku kontaktu, jedyna rzecz jaką zauważyłem w NJU to nie przychodzą SMS-y kiedy wyłączony jest tryb GSM ale to może być standard ponieważ nie zagłębiałem się w opis tej funkcji w NJU, gdyby jeszcze działała za granicą ech...
- Wszystko, co związane z systemami mobilnymi Apple'a
VoWiFi działa za granicą i tam najbardziej się przydaje.
mol i jovi123,
napiszcie jaką macie wersję iOS oraz wersję ustawień operatora. Może gdzieś tu jest rozjazd pomiędzy Wami.
napiszcie jaką macie wersję iOS oraz wersję ustawień operatora. Może gdzieś tu jest rozjazd pomiędzy Wami.
iphone 8 ios 11.2 beta3 , iphone 5s ios 11 referencyjne ten sam efekt ,jeśli chodzi o wersję ustawień operatora nawet nie wiem jak ewentualnie mógł bym ją zmienić pierwsze słyszę powiem szczerze , wifi u mnie na jednym routerze b/g/n na drugim n, wifi calling w orange drugi dzien działa poprawnie i powiem szczerze że jestem z tego powodu bardzo zadowolony bo siedząc wczoraj w domu cały dzień w trybie samolotowym stan baterii to 95% i cały czas w kontakcie , dla mnie rewolucja tylko sms nie wchodzą w tym trybie
może chodzi o wersję play 31 podobno po wejsciu ogólne-to urządzenie przy połączeniu wifi aktualizuje się samo
po przetestowaniu wszystkich polskich sieci pod kontem wificalling poprawnie dla iphone skonfigurowana ta usługa jest w sieci orange oraz nju mobile bo to to samo , w play jest brak możliwości zadzwonienia lub odbierania połączeń z nr stacjonarnych, w tel jest głucha cisza natomiast odbiorca nas słyszy sprawdzone na iphone 5s i iphone 8 , w play wificalling w trybie uśpienia wyświetlacza usługa wyłącza się w różnych odstępach czasu i w przypadku przebywania w trybie samolotowym jesteśmy poza zasięgiem , w orange żadne z opisanych niedogodności nie występują.
TM nie testowałem bo nie ma na kartę tej usługi sorry nie napisałem , w play dodam że czasami zadziała i można się dodzwonić na stacjonarne po wyłączeniu tel i włączeniu ale za jakiś czas problem powraca
No to z tymi "wszystkimi" operatorami było sporo na wyrost
Proponuję, abyś swoimi testami Orange i Playa na iP podzielił się w wątku http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 24&t=86967, bo ten tutaj jest tylko o problemie w Playu i niewiele osób go zapewne śledzi.
Proponuję, abyś swoimi testami Orange i Playa na iP podzielił się w wątku http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 24&t=86967, bo ten tutaj jest tylko o problemie w Playu i niewiele osób go zapewne śledzi.
dziękuję za info już napisałem tam postRemington pisze:No to z tymi "wszystkimi" operatorami było sporo na wyrost