muchakk pisze:Gregrin większość osób tutaj zgłasza problemy związane z działaniem usługi nie mając porównania z siecią macierzystą PLUS'a
Nie zgodzę się z tego prostego powodu ze większość narzeka ze jest gorzej niż w plusie mając po prostu realne porównanie właśnie bezpośrednio u obu operatorów zamieniając tylko ich karty w słuchawce. Nie odnoszę się do porównań z innym operatorem bo to już całkiem abstrakcja.
muchakk pisze:Wtedy nie można powiedzieć, że to wina a2mobile bo jest tanie tylko jest to zasługa obciążenia w danej lokalizacji. Nie twierdzę też, że ktoś problemu mieć nie może.
Skąd możesz wiedzieć co jest powodem ?? Ja jeszcze raz powtórzę ze większość narzekających podaje dane UP/DOWN i pingi na obu kartach w jednej lokalizacji i po prostu jest gorzej (kropka).
A dlaczego, to już inna bajka ale przy wyborze sieci, użytkownika końcowego mało interesuje powód.
muchakk pisze:
Nie wiem czy zauważyłeś, ale ja odniosłem się do tego jak REALNIE wygląda różnica między PLUSem, a A2mobile a raczej, że różnicy w transmisji danych nie ma.
U ciebie. Ja jeszcze raz napisze ze to nie wyklucza problemu i różnic u innych.
muchakk pisze:Większość osób która tutaj pisze testuje samo a2mobile (nie patrząc nie to jak działa ogólnie PLUS)
Którzy ? Bo ja odnoszę się do tych co podają jakieś dane testowe i widać różnice. Np:
jovi123 pisze:miejsce karta a2 LTE ping 70ms prędkość 20mb/s przełożona karta na plusa ten sam telefon to samo miejsce LTE ping 20ms prędkość 85mb/s
Tak jak pisze Remington, może to dla tego (a prawie na pewno) ze a2 łączy się z innym nadajnikiem, ale co z tego skoro użytkownik nie ma na to wpływu i w efekcie jest gorzej...