Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
nie wiem jak w plusie, ale w Play nie musi być ważny na rozmowy wychodzące w dniu złożenia dokumentów do przeniesienia.Robin560 pisze:z tego co wiem konto ważne musi być ważne tylko w momencie składania wniosku. jeśli nie poprawcie mnie.
może tak był, ale od wprowadzenia obowiązkowej rejestracji pewnie tak już nie jest, bo inaczej numer po zakończeniu abonamentu powinien być nie aktywny w ofercie na karcie. Więc zapewne jest nadal aktywny i jest zarejestrowany na tą samą osobę.Kaland pisze:Dzień dobry
Mam pytanie, może ktoś pomoże, bo znalazłem różne wersje odpowiedzi.
W styczniu kończy mi się umowa na abonament w Orange i chciałbym się przenieść do Play na kartę (taryfa od Nowa). Problem w tym, że obecna umowa jest na teścia (ze względu na rabaty), a chciałbym zachować numer już teraz na siebie.
Z tego co się doczytałem można zrobić cesję numeru już po przejściu do Playa, ale gdzieś też znalazłem taką podpowiedź:
"Z tego co kojarzę w Orange jest tak że po skończonej umowie numer jak przechodzi na kartę to mimo że był w abonamencie na daną osobę zarejestrowany, to te dane się wykasowują i numer jest niezarejestrowany. W takim wypadku po skończonej umowie i przejściu do prepaid numer wystarczy zarejestrować na siebie i można się przenosić do Play"
Czy ktoś to przerabiał i może podpowiedzieć jak to najprościej załatwić?
pozdrawiam
Chyba rzeczywiście jest tak:6.12 (środa) - złożyłem wniosek o przeniesienie, wybrałem datę (nie wiem czego) 8.12,
Pozostaje czekać do przyszłego tygodnia.Gregrin pisze:kurierzy zbierają wnioski przez cały tydzień i odsyłają do opa pod koniec tygodnia
Czyli Gregrin miał racjęDla wszystkich numerów czekamy cały czas na powrót dokumentacji. Jak sprawa będzie realizowana, nasi spece od MNP będą Cię informować o postępach w sprawie
Nie wiem, czy ktoś się zajął sprawą po mojej interwencji na FB, czy to może zwykły zbieg okoliczności (wersja podana przez Gregrina - oznaczałoby to, że każda osoba przenosząca numer do VM otrzymywałaby takiego smsa w piątek).Dziękujemy za odesłanie kompletu podpisanych dokumentów. Proces przeniesienia numeru został rozpoczęty, czekaj na dalsze informacje.
wystarczy tylko dowódmichaelred pisze:Pytanko
Chce przenies 2 numery do Play na karte. Z tego co czytam jedyna opcja do przeniesienia to wizyta w salonie. Czy faktycznie musze posiadac przy sobie obie przenoszone karty SIM czy wystarczy tylko dowod?