Cześć, odnośnie przycinania transferu w 3G (Plush na kartę) jeżeli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na plusforum gdzie prowadzę dyskusję z pracownikiem Plusa (od strony 37):
http://plusforum.pl/viewtopic.php?f=99& ... &start=570
Jestem przekonany, że mają problem z przycinaniem/zamrażaniem transferu w sieci 3G do poziomu 0,35-0,37Mbps. Wyniki są w 100% powtarzalnie więc nie ma mowy o przypadku. Ponadto sprawdziłem również na innym numerze/innym telefonie (również Plush na kartę) i sytuacja wygląda dokładanie tak samo tzn po 1-2 godz. użytkowania telefonu transfer jest zamrażany. Wystarczy wył i wł transfer w telefonie i przez 1-2 godz. jetst ok i później znów to samo.
Odpuściłbym temat ponieważ jak zmienię ustawienia i włączę preferowany tryb LTE to problem ustępuje ale mieszkam w miejscu gdzie jest bardzo słaby poziom sygnału w każdym paśmie i telefon ciągle się przełącza powodując mocne drenowanie baterii. Jeżeli przestawię na preferowany tryb 3G to bateria wytrzymuje zdecydowanie dłużej a do codziennego użytku internet na 3G w zupełności mi wystarcza.
Myślę, że Plus doskonale wie o tym problemie (bardzo łatwo go odtworzyć) ale idą w zaparte.
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś spróbował odtworzyć ten problem i dopisać się do tego wątku na plusforum jw. Myślę, że problem jest nie tylko w Plushu ale w dowolnej ofercie prepaid Plusa. W ofertach abonamentowych ten problem może nie występować ale również byłbym wdzięczny gdyby ktoś to sprawdził.
Wystarczy:
- zmienić ustawienia telefonu na preferowany tryb 3G
- zainstalować ze Sklep Play aplikację np. Speedtest.net
- wykonać kilka pomiarów transferu => po kilku godz. od przełączenia na tryb 3G transfer (download) powinien się zamrozić do poziomu 0,35-0,37Mbps co zresztą przekłada się na komfort korzystania internetu w telefonie => wtedy wystarczy wyłączyć i ponownie włączyć transfer w telefonie i problem ustępuje na kilka godz.
Będę bardzo wdzięczny za wsparcie. W pojedynkę raczej nie mam szans z Plusem.