zamówione we wtorek, 0 kosztów, masz tam opcje wyboru kiedy maja przeniesc, 1 z brzegu najlepsza (bez naliczania kary) oczywiscie, masz to tam opisane. Także czekam na telefon z Orange teraz, ale mam umowe do maja, także dużo czasu jeszczerekin01 pisze:Po ilu dniach przyjechał kurier? Jak to wygląda, ustawia się datę przeniesienia? Jakieś są koszty kuriera?boss77 pisze:Składał ktoś z Was wniosek o przeniesienie numeru do T-Mobile na kartę przez stronę?
Tak, składałem i dziś przyjechał kurier, na kilku przegladarkach nie trybi ten wniosek, dopiero MS Edge dał rade
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W moim przypadku zgoda i potwierdzenie warunków aneksu 26 stycznia wieczorem, a kurier z dokumentami był 31 stycznia (czyli 3 dni robocze).lukaszsz3 pisze:Rozmowa w sobotę kurier z 2/3 umowy we wtorek, 3 umowa w środę.
Ja dostałem SMSa z Orange 30 stycznia, że przesyłka została spakowana i przekazana kurierowi, a następnego dnia to już wiadomo standardowo SMS od DPD o doręczeniu.lukaszsz3 pisze:- nie dostałem żadnego maila/smsa o tym, że przesyłka nadana, dopiero w dniu doręczenia informacja od dpd, że coś będzie doręczone
U mnie też terminy się zgadzają, choć po zalogowaniu do Mój Orange mam umowy do 31 stycznia 2020r., a na aneksie mam do 26 stycznia 2020r. (a przecież 26 stycznia 2018r. złożyłem oświadczenie woli i to od tego dnia powinni liczyć 24 miesiące).lukaszsz3 pisze:-terminy na umowie się zgadzają, ale nigdzie wprost nie jest napisane ile będzie wynosiła faktyczna faktura za dany numer. "potencjalny rabat za...."
Mimo to stwierdzam, że w końcu Orange dopracowało zapisy aneksów, bo jest fajnie konkretnie napisane, co abonent dostaje w abonamencie, jakie przyznano mu rabaty i na jaki okres oraz ile będzie wynosił rachunek w poszczególnych miesiącach obowiązywania aneksu.
Faktycznie jest zapis o "potencjalnym rabacie" za efakturę 5zł i za zgody marketingowe 5zł, ale to jest dla mnie akurat jasne, bo jak ktoś nie spełnia warunków to tych rabatów nie uwzględnią.
Dokładne brzmienie aneksu w tym zakresie prezentuje zielony71 na swoim blogu - Mnie tam zawarte informacje przydały się nie mniej niż te z forum. Zielony71 - podziękował
Kiedyś (chyba 5 lata temu) nawet udało mi się po kilku reklamacjach dostać dodatkowy rabat 6m-cy za 0zł za brak umieszczenia takich informacji w umowie (a miałem też rabat 6m-cy za 0zł za przeniesienie numeru), więc płaciłem tylko za 12 m-cy umowy.
W aneksie jest też zapis (paragraf 7 punkt 4), że: Zawarcie aneksu anuluje złożony przez abonenta wniosek o rozwiązanie umowy, w tym wniosek o rozwiązanie umowy z przeniesieniem przydzielonego numeru. Dla mnie zapis ten jednoznacznie stwierdza, że jeżeli dogadałem się z DUK Orange po złożeniu wypowiedzenia lub wniosku o przeniesienie numeru do innej sieci, to samo zawarcie aneksu automatycznie wycofuje tamte oświadczenia.
Wolę jednak dmuchać na zimne i dla pewności - po aktywacji warunków aneksu od nowego okresu rozliczeniowego, tj. u mnie po 13 lutego - wybiorę się do T-Mobile aby potwierdzić, że na pewno u nich też sprawa jest załatwiona przez Orange i nie będą domagali się jednak oddania im numerów 13 marca.
Dziś dostałem ofertę przedłużenia za 49 zł na 3 numery, ( 1x29,99 i 2x9,99) 120 zł rabatu na telefon w ratach oraz 3 miesiące gratis za abonament. Niestety za każdym razem info że nie ma rabatu 40% , jest tylko 20% ( rabat 40% został wyłączony na stałe wg. konsultantów i przysługiwał do światłowodu ) Dzwoniłem dziś 5 razy. Prośbę o przeniesienie numeru złożyłem 2 tygodnie temu. Umowa do końca lutego na wszystkie numery.
Jeśli ktoś dostanie rabat 40%, proszę o info, żebym wiedział że na darmo nie czekam.
Jeśli ktoś dostanie rabat 40%, proszę o info, żebym wiedział że na darmo nie czekam.
Bzdura - nie miałem nigdy żadnej innej usługi w Orange i nie było mowy podczas rozmowy z DUK o tym, że rabat -40% przysługuje ze światłowodem. Pani tylko potwierdziła, że widzi przeniesienie numerów do T-Mobile, co uprawnia do rabatu -40% bez żadnych innych warunków.henry84 pisze:rabat 40% został wyłączony na stałe wg. konsultantów i przysługiwał do światłowodu
Dzwoń kolejny raz - próbuj do skutku.henry84 pisze:Dzwoniłem dziś 5 razy.
Przy trzech numerach walczysz o kolejne 630zł oszczędności, które np. przeznaczysz na spłatę telefonu, więc zdecydowanie nie warto się poddawać.henry84 pisze:żebym wiedział że na darmo nie czekam
Szczerze wątpię żeby nagle DUK Orange przestał dawać rabat -40%. Tym bardziej, że ile jest w ogóle tak upierdliwych i wymagających Klientów, którzy prowadzą negocjacje z DUK? Moim zdaniem mniej niż 1%, reszta bierze "super oferty" w salonie lub w internecie bez żadnych rabatów i nawet nie wie, że można duuuuużo mniej za to płacić. Oczywiście gdyby Orange rozdawał takie rabaty -40% na lewo i prawo, żeby ludzie mieli abo za kilka złotych miesięcznie, to gdzie zarobek firmy.. Dlatego trzeba się o to samemu postarać
Trzeba sie postarac i przede wszystkim trafic na konsultanta ktoremu sie chce i moze dac taki rabat. Moze te jako DUK kazdy ma jakies plany do wyrobienia i to od ich realizacji zalezy chec konsultantow do dawania tych 40%
Wysłane z mojego LEX722 przy użyciu Tapatalka
Zmieniła sie oferta orange teraz wygląda to tak:
Galaxy S8 doplata 299 zl
abo wyjsciowo: 60 zl - minus 20% i zgody markrtingowe 10 zł = 38 zl + 90 zl rata brak obizenia 5 zl
Całość abo + rata= 128 zł umowa na 24 miesiące
Generalnie oferta staniała 5 zł tzn na 90 zł z 95 zł ale rata za tel. jest taka sama co dla nowych.
Galaxy S8 doplata 299 zl
abo wyjsciowo: 60 zl - minus 20% i zgody markrtingowe 10 zł = 38 zl + 90 zl rata brak obizenia 5 zl
Całość abo + rata= 128 zł umowa na 24 miesiące
Generalnie oferta staniała 5 zł tzn na 90 zł z 95 zł ale rata za tel. jest taka sama co dla nowych.
zadzwoniłem dzisiaj do DUK
oferta bez telefonu 24mce:
na plan standardowy proponują 20%
to samo na drugą kartę SIM czyli w duecie wychodzi 29,99+9,99=39,98
rabat 0zł na 3mce nie może być łączony z rabatem ogólnym 20%
rabat 40% jest niedostępny od 1 lutego...
poczekam jeszcze 2-3dni i zadzwonię ponownie
to samo na drugą kartę SIM czyli w duecie wychodzi 29,99+9,99=39,98
rabat 0zł na 3mce nie może być łączony z rabatem ogólnym 20%
rabat 40% jest niedostępny od 1 lutego...
poczekam jeszcze 2-3dni i zadzwonię ponownie
A złożyłeś wniosek o przeniesienie numerów do innej sieci?gomez.pl pisze:zadzwoniłem dzisiaj do DUK
Jeżeli nie, to nie licz na coś więcej.
Jeżeli tak, to próbuj do skutku - bądź stanowczy i konsekwentny.
Bzdura - mam obydwa te rabaty (w tym -40%) w aneksie sprzed tygodnia (a nie jestem jedyny).gomez.pl pisze:rabat 0zł na 3mce nie może być łączony z rabatem ogólnym 20%
Też sądzę, że to bzdura i po prostu niechęć konsultanta żeby ten rabat dać (chyba, że nie masz wniosku o przeniesienie numerów - wtedy nie może dać więcej niż -20%).gomez.pl pisze:rabat 40% jest niedostępny od 1 lutego...
Generalnie oferta sie zmieniła po 1 lutego.reggie pisze:[Bzdura - mam obydwa te rabaty (w tym -40%) w aneksie sprzed tygodnia (a nie jestem jedyny).gomez.pl pisze:rabat 0zł na 3mce nie może być łączony z rabatem ogólnym 20%Też sądzę, że to bzdura i po prostu niechęć konsultanta żeby ten rabat dać (chyba, że nie masz wniosku o przeniesienie numerów - wtedy nie może dać więcej niż -20%).gomez.pl pisze:rabat 40% jest niedostępny od 1 lutego...
A mógłbyś napisać co konkretnie się zmieniło po 1 lutego?kokos- pisze:Generalnie oferta sie zmieniła po 1 lutego.
Nie pytam o cenę telefonu (bo o tym pisałeś 2 dni temu), ale o rabaty na abonament.
I skąd taka wiadomość? Bo jeżeli z ostatniej rozmowy z konsultantem, to mnie nie przekonuje.
A jakoś nie chce mi się wierzyć, że nagle Orange (które aktualnie traci najwięcej abonentów ze wszystkich sieci) wycofało się z możliwości udzielania rabatów za przedłużenie umowy żeby zatrzymać ten negatywny trend (choć oczywiście tego nie wykluczam) i to tak naprawdę garstce najbardziej upierdliwych i wymagających Klientów, którzy o te rabaty walczą i negocjują aneksy.
Dzisiaj chciałem przedłużyć umowę na wujka bez żadnych przeniesień numeru itp.
Konsultantka zaproponowała od ręki -20% na abo (czyli 37,99zł) + Mate 10 Lite za 35zł/msc (czyli jak w aktualnym cenniku). Gdy spytałem o 3msc gratis powiedziała, że albo -20% albo 3msc. Wspomniałem jeszcze o zniżce 5zł na telefon i powiedziała, że skończyły im się aktualnie kody na to i przystanęło na tym, że w przyszłym tygodniu ma oddzwonić do mnie. Zobaczymy.
W sumie to chyba racja, że już nie ma tej zniżki 5zł na fona, bo jest nowy cennik na telefony od 2 lutego.
Konsultantka zaproponowała od ręki -20% na abo (czyli 37,99zł) + Mate 10 Lite za 35zł/msc (czyli jak w aktualnym cenniku). Gdy spytałem o 3msc gratis powiedziała, że albo -20% albo 3msc. Wspomniałem jeszcze o zniżce 5zł na telefon i powiedziała, że skończyły im się aktualnie kody na to i przystanęło na tym, że w przyszłym tygodniu ma oddzwonić do mnie. Zobaczymy.
W sumie to chyba racja, że już nie ma tej zniżki 5zł na fona, bo jest nowy cennik na telefony od 2 lutego.
Ostatnio cenniki aktualizowane są w każdy piątek i nie ma to żadnego związku z rabatem 5 zł.
dzwoniłem do DUK, mam wniosek o przeniesienie do T-mobile, który juz Orange widzi, przeszedłem od razu do rzeczy i powiedziałem ze interesuje mnie powazna rozmowa, tylko w temacie 40 % rabatu, Panie sie zarzekała ze nie ma takowych juz, tzn były ale od tygodnia juz nie ma( wg mnie ściema), i tylko 20%. Także podziękowałem za rozmowę.
Chciałbym zadać szybkie pytanie. Co sądzicie o takiej ofercie:
Abonament na 4 numery - 110 zł
2 x LG G6 - 110 zł
Internet domowy LTE - 350 GB
czyli 220 zł na 24 miesiące, a przez pierwsze 3 miesiące -30zł.
2 x LG G6 - 110 zł
Co to za oferta? Wyjątkowo dobrze to wyglada.
Internet domowy 350GB to cos dziwnie duzo
Internet domowy 350GB to cos dziwnie duzo
Niby Love. Tam na końcu to jest minus 30zł przez pierwsze 3 miesiące. Dopytywałem o ten internet, to jest 250 gb + 100 gb poza strefą domową. Wg konsultanta w biurze mają inaczej ten pakiet niż jest na stronie. Myślisz, że dobra oferta? Z telefonów udałoby się urwać po 5zł?
To jest brutto czy netto?wooke pisze:Chciałbym zadać szybkie pytanie. Co sądzicie o takiej ofercie:
2 x LG G6 - 110 zł
Czyli dobrze rozumiem ze całość Cie wyniesie 220 zl za 4 numery i 2 telefony?
@kokos- dokładnie tak, albo 177 z Lg K10 Dual 2017 i Lg G6. I do tego internet.
Moim zdaniem ten internet to bedzie 250GB w sumie( w tym 100GB poza strefą domową)
Tak jest na stronie, natomiast konsultant powiedział, że on widzi u siebie 250 i dodatkowo 100 poza strefą, nie w tym. Dlatego dopytałem dla pewności, ale wolałbym żeby nie okazało się inaczej.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka