boss77 pisze:dzwoniłem do DUK, mam wniosek o przeniesienie do T-mobile, który juz Orange widzi, przeszedłem od razu do rzeczy i powiedziałem ze interesuje mnie powazna rozmowa, tylko w temacie 40 % rabatu
Może nie operuj rabatami, tylko kwotami jakie chciałbyś płacić za usługę.
Konsultanci mogą być wyczuleni na to, że abonent wie o % rabatach i sam się o nie domaga.
Czasem lepiej udać, że o tym nie wiemy i mówić ile się chce płacić i ile daje nam konkurencja.
Chelsey pisze:Dzisiaj chciałem przedłużyć umowę na wujka bez żadnych przeniesień numeru itp. Konsultantka zaproponowała od ręki -20% na abo
Bez wniosku o przeniesienie numeru więcej nie dostaniesz. Z wypowiedzeniem może jeszcze uda się ugrać 3 m-ce gratis i -5zł na racie za telefon.
Informacyjnie - dzisiaj (tj. po 10 dniach od rozmowy z DUK i po 5 dniach od podpisania aneksów przy kurierze) otrzymałem od Orange SMS na każdy z numerów o treści:
"Potwierdzamy anulowanie procesu przeniesienia niniejszego numeru."
Dla mnie oznacza to, że - zgodnie z treścią aneksu - w przypadku dogadania się z Orange i wyrażenia woli (w formie aneksu) przedłużenia umowy na kolejne 24 m-ce, nie muszę już nic więcej robić żeby skutecznie wycofać wniosek o przeniesienie numeru do innej sieci.