W skrócie energy odpowiada na folxa dorównując w pakiecie do 20GB i przebijając bonusami za doładowanie. Znając energy to będzie się to wszystko ładnie sumować. Pakiet za 19zl to praktycznie ten z faktu (nolimit kom + stac i 1GB) z tym ze zamiast setki sms/mms dali nolimit.
Wszystko kosmetyczne poprawki. Myślałem ze zacznie się wyścig na ilość netu ale w sumie orange już dawno ma 35GB w pakiecie i nikt ich nie ściga.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Ten pakiet za 19zł z Nolimitem i 1GB Internetu to w tej drugiej ofercie będzie chyba tylko.
Bo są dwa kody na dwie różne taryfy.
Bo są dwa kody na dwie różne taryfy.
Orange nie posiada no limit mmsów, ale za to ma pełną prędkość, która pewnie w RBM będzie limitowana jak zawsze.Gregrin pisze: Myślałem ze zacznie się wyścig na ilość netu ale w sumie orange już dawno ma 35GB w pakiecie i nikt ich nie ściga.
Była krótka informacja, że roaming będzie wyglądał tak samo jak w Playaster pisze:Za 20zł będzie więcej netu, ale chyba już bez wliczonych rozmów/SMS/MMS?
Mnie najbardziej interesują taryfy głosowe, ale tu chyba wszystko zostaje po staremu oprócz jedynie zwiększenia netu do 10GB.
A teraz pytanie za 100 punktów, czy wspomnieli jak to wszystko będzie wyglądało w ROAMINGU?
Choć to tylko oferta dla przenoszących numer, to i tak pełna zgoda gdyż Orange daje już w standardzie 15GB, do tego większe bonusy za doładowania, a ponadto o ile dobrze pamiętam regularnie zwiększa przydział "lojalnym klientom" o kolejny 1GB co miesiąc.Gregrin pisze:Myślałem ze zacznie się wyścig na ilość netu ale w sumie orange już dawno ma 35GB w pakiecie i nikt ich nie ściga.
Tego właśnie mi generalnie brakuje w ofertach w Play, w tym RBM. Czemu długotrwali klienci nie są wynagradzani w jakiś sposób za wielomiesięczne czy wieloletnie odnawianie pakietu co miesiąc?
Tak więc jak dla mnie to wielki niewypał z tym RBM, w ogóle szkoda było konferencję ogłaszać i cokolwiek prezentować. Chyba, że niebawem na stronie jakoś inaczej będzie to wyglądało i na ostatnią chwilę wprowadzą jakieś ulepszenia.
No właśnie. Skoro Orange było w stanie wprowadzić program lojalnościowy 1 GB/miesiąc do już całkiem niezłego pakietu no-limit w cenie za 25 pln, to dlaczego w RBM jest tak słabo? Oferta Orange jest zdecydowanie lepsza i przy tym tańsza.
Czy w tym pakiecie za 19 zl mozna w razie braku dokupic jakis pakiecik netu dodatkowo?
Grażynko wybacz...
oczywiście
ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
Czy ktoś się orientuje czy zostaje stara taryfa Energy, czy ta nowa głosowa wchodzi na jej miejsce ?
Stare taryfy mają zostać, było o tym mówione.
Co do roamingu w ofercie internetowej, to jest to zupełnie jasne -- brak roamingu krajowego dla usług transmisji danych oraz brak roamingu zagranicznego w ogóle.
Zastanawia mnie tylko czy bonusy za doładowanie będą także w ofercie internetowej. Jeśli tak, to jest ona teoretycznie do rozważenia w wersji za 19zł przy doładowaniu za 57zł (7,6GB/mc). O ile ktoś siedzi na tyłku w mieście w zasięgu macierzystym.
Co do roamingu w ofercie internetowej, to jest to zupełnie jasne -- brak roamingu krajowego dla usług transmisji danych oraz brak roamingu zagranicznego w ogóle.
Zastanawia mnie tylko czy bonusy za doładowanie będą także w ofercie internetowej. Jeśli tak, to jest ona teoretycznie do rozważenia w wersji za 19zł przy doładowaniu za 57zł (7,6GB/mc). O ile ktoś siedzi na tyłku w mieście w zasięgu macierzystym.
Oj nie tylko mieście. U mnie na wsi i w okolicznych wioskach gdzie się obracam, jest zasięg Play macierzysty ogólnie to całe środkowe Pomorze ma zasięgmkkot pisze: Zastanawia mnie tylko czy bonusy za doładowanie będą także w ofercie internetowej. Jeśli tak, to jest ona teoretycznie do rozważenia w wersji za 19zł przy doładowaniu za 57zł (7,6GB/mc). O ile ktoś siedzi na tyłku w mieście w zasięgu macierzystym.
Ja to rozumiem tak.
Oferta Energetyczna na kartę posiada, bonusy GB za doładowanie, stan darmowy i pakiety dniowe.
Natomiast Energetyczna Internet na kartę ma RWK, bez bonusów GB za doładowanie, i inne pakiety takie jak 50GB za 30zł.
Oferta Energetyczna na kartę posiada, bonusy GB za doładowanie, stan darmowy i pakiety dniowe.
Natomiast Energetyczna Internet na kartę ma RWK, bez bonusów GB za doładowanie, i inne pakiety takie jak 50GB za 30zł.
Mnie np. ciekawi, czy przy zmianie taryfy z jednej na drugą (w obydwie strony), przepadają regulaminowo GB (i systemowo ) i inne takie.
Ciekawi mnie też jak bardzo ta taryfa internetowa RBM będzie zbliżona do taryf internetowych Play.
I czy zmiana na nią jest tylko w jedną stronę (bezpowrotna).
Możliwe, że jeśli taryfa będzie bardzo zbliżona do InK/PInK (a wygląda że będzie) i będzie można z niej wracać do taryf głosowych RBM/Play, to również w ofertach Play będzie można wkrótce swobodnie migrować między taryfami data i voice.
Ciekawi mnie też jak bardzo ta taryfa internetowa RBM będzie zbliżona do taryf internetowych Play.
I czy zmiana na nią jest tylko w jedną stronę (bezpowrotna).
Możliwe, że jeśli taryfa będzie bardzo zbliżona do InK/PInK (a wygląda że będzie) i będzie można z niej wracać do taryf głosowych RBM/Play, to również w ofertach Play będzie można wkrótce swobodnie migrować między taryfami data i voice.
Porównując ofertę Orange na kartę mam zapytanie bo chyba nie dowidzę. W ofercie Orange są no limit rozmowy i smsy 15gb netu ale nie ma mmswó zgadza się?
Tak zgadza się, MMS-ów nie ma w Orange.sruba014 pisze:Porównując ofertę Orange na kartę mam zapytanie bo chyba nie dowidzę. W ofercie Orange są no limit rozmowy i smsy 15gb netu ale nie ma mmswó zgadza się?
Mnie ciekawi czemu nazwali to internetowa i dali tam nolimit rozmów +sms/mms i jak logika wskazuje przy taryfie internetowej duży pakiet netu czyli: 1GB Bardzo ciekawe czemu to jest rozdzielone (wrzucone do taryfy internetowej)... W playu przecież przechodzenie miedzy głosowymi a internetowymi nie jest w ogóle możliwe. Sam pakiet bez rewelacji (w fakcie jest ten sam tylko bez nolimitu sms/mms) a dokupienie 25GB netu da koszt 39zl przy 26GB w pakiecie...jarekt pisze:Mnie np. ciekawi, czy przy zmianie taryfy z jednej na drugą (w obydwie strony), przepadają regulaminowo GB (i systemowo ) i inne takie.
To przecież w energy dają 20GB w pakiecie a 10GB za doładowanie czyli 30GB za cenę 30zl...
Czego piszecie że oferta internetowa tylko na nadajnikach własnych play? Nigdzie nie ma takiej informacji, gdzieś jest tylko wzmianka że nie działa w roamingu, ale to pewnie chodzi o zagraniczny.
Przypuszczenia oparte na tym ze oferty internetowe play'a działają tylko w sieci macierzystej (nie pamiętam czy nie miały one w ogóle wejścia do roamingu czy tylko sam net w nim nie działał ale coś mi się wydaje ze nie działały na roamingu w ogóle).bolek2004 pisze:Czego piszecie że oferta internetowa tylko na nadajnikach własnych play? Nigdzie nie ma takiej informacji,
Moze w tym przypadku ta oferta nie będzie tak "oddzielona" jak w play i "internetowa" będzie tylko w nazwie.
BTW czy w playu z głosowej dało się przechodzić na internetowe ?? Z tego co kojarzę to nie. Jarekt coś wspomina ale nie wiem czy snuje przypuszczenia o tej ofercie czy mówi o play'u.
Świetna konkluzja odnośnie nowych ofert RBM w Play, bardzo trafna ponieważ ja też krytykuję tą nową ofertę a cokolwiek Play nowego ostatnio nie wypuści (chodzi o stricte oferty abo/karta) jest coraz droższe i gorsze od poprzednich starych taryf:
http://gsm.biz.pl/2018/02/21/klienci-pl ... ll-mobile/
http://gsm.biz.pl/2018/02/21/klienci-pl ... ll-mobile/