dawidgdynia pisze:Niestety nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie. Czy wniosek o przenisienie do innej sieci np. przeniesienie na karte do a2 mobile mam złozyć sam, czy a2mobile ma złożyc w moim imieniu.
Odpowiedzi było już wiele, więc chyba niezbyt dokładnie przeczytałeś forum. Zastanów się chwilę - chcesz odejść z Orange i jeszcze mają pomagać w tym procesie? To tak nigdy nie działało i nie zadziała. Wniosek składasz gdzie tam sobie chcesz, ale wyłącznie u tego innego operatora, który załatwia już wszystko z Orange.
dawidgdynia pisze:Czy w kazej chwili bede mógł wycofac to przeniesienie - i gdzie to bede musiał zrobic - w Orange czy np. w a2mobile?
Na to pytanie masz odpowiedź dosłownie dwa posty przed Twoim pierwszym wpisem - czytanie naprawdę nie boli. Tutaj również chwilę się zastanów - jeżeli dogadasz się z Orange, to kto załatwi anulowanie procesu przeniesienia numeru? (poszukaj odpowiedzi na forum - jest ich wiele). Jeżeli się nie dogadasz z Orange, ale nie chcesz przenieść numeru, to kto ma to załatwić?
y45y45 pisze:No wlasnie o to chodzi, trzeba sie prosić operatora by wzial pieniadze. Z Dukiem gadalem ale oferty slabe, codziennie gorsza a dzwoni po 5 razy w tygodniu - po prostu mnie to zmeczylo, wmawianie ze skoro placilem 90 zl za dwa mumery to przecie 60 bez telefonu to jest taniej,, od 2000 roku jestem w sieci - po prostu mo sie odechialo, szkoda czasu by sie z nimi wiązać na dluzej niż miesiąc
Skoro dostawałeś z DUK propozycje dwóch numerów za 60zł, to oznacza, że nie złożyłeś ani wypowiedzenia ani wniosku o przeniesienie numerów do innej sieci. Nie miałeś więc większych szans na jeszcze tańszy abonament. Skoro 60zł to mniej niż 90zł, to przecież konsultant nie ściemniał, nie wmawiał nieprawdy, tylko proponował rzeczywiście tańszą usługę.
Nikt nie każe nikomu się prosić. Chcesz mieć korzystną cenowo ofertę - pokombinuj trochę żeby dostać max rabaty i wtedy będzie znacznie taniej, ale nie oczekuj, że tylko dlatego, że jesteś abonentem od 18 lat, to coś się z automatu należy. Takich osób jest mnóstwo w każdej sieci, a operatorzy nie świadczą nam usług z sentymentu tylko żeby zarobić - to jest biznes, nic więcej.
Idąc takim tokiem rozumowania - jeżeli kupiłeś Mercedesa i przez te same 18 lat regularnie serwisowałeś go w ASO, to chyba nie liczysz, że teraz dostaniesz z automatu wysoki rabat na zakup nowego Mercedesa? To tak nie działa. Wystarczy się po prostu dostosować do obowiązujących w biznesie zasad i zamiast marudzić i narzekać, proponuję wykorzystać "luki", które pozwalają jednak kupić dany produkt lub usługę taniej niż w ofercie standardowej.