Jeżeli złożyłeś już w Orange wypowiedzenie umowy tej do 9 kwietnia, to proponuję najpierw je wycofać, a później dopiero złożyć wniosek o przeniesienie numeru, bo jedno z drugim się wyklucza i żeby się nie okazało, że Orange odrzuci wniosek o przeniesienie numeru.kwiatek pisze:Na jeden wypowiedziana umowa do 9 kwietnia. Mam zamiar zgłosić przeniesienie do t-mobile na kartę. Czy na dugi numer muszę wypowiadać umowę czy od razu przeniesienie? Dzięki!
Generalnie składa się wypowiedzenie lub wniosek o przeniesienie numeru.
Plan Standardowy liczysz źle. Powinno być: 50zł - 20% = 40zł - 20% = 32zł - 10zł (zgody) = 22zł za pierwszy numer i 22zł - 20zł (łączenie usług) = 2zł za drugi numer. Czyli łącznie 24zł miesięcznie i do tego możesz jeszcze dostać rabat 3m-ce za 0zł na każdym numerze.kwiatek pisze:Niech mnie ktoś poprawi jeśli coś pomyliłem:
- przedłużenie dwóch numerów z Planem Standardowym za 39,99 zł (kwota ze strony przy przedłużaniu): 39,99 zł - 20% (pierwszy rabat -20%) = 32 zł
32 zł - 20% (drugi rabat -20%) = 26 zł
26 zł - 10 zł (e-faktura + zgoda marketingowa) = 16 zł
16 zł (pierwszy nr) + 16 zł (drugi numer) = 32 zł - 20 zł (łączenie usług) = 12 zł/msc...
I jeszcze 3 msc za 0 zł? Czy to tak wygląda?
Czy takie same rabaty można dostać wybierając Plan Optymalny za 49,99 zł?
O rabacie max na Plan Optymalny nie słyszałem (tzn. teraz 2x20% a kiedyś 40%). Były pojedyncze wpisy o rabacie tylko 20% i wtedy wychodzi: 60zł - 20% = 48zł - 10zł (zgody) = 38zł miesięcznie.
Regulamin Rabatu łączenia usług w Orange nie mówi tylko o Planach Standardowych, ale że musisz posiadać co najmniej jeden Plan Standardowy i co najmniej drugą usługę w ramach oferty Plan Komórkowy z podstawową kwotą abonamentu nie niższą niż 49,99zł. Czyli Plan Optymalny jak najbardziej powinien być uwzględniony - wtedy jego cena (jako drugiego numeru) powinna wynieść nie w/w 38zł tylko: 38zł - 20zł = 18zł. A zatem łącznie powinieneś płacić za 1 x Plan Standardowy i 1 x Plan Optymalny: 22zł + 18zł = 40zł miesięcznie i ewentualnie 3m-ce za 0zł.