Czyli najpierw rejestracja karty RBM Energy na kartę i potem reszta jak rozumiem.teleman29 pisze:waldi123- da sie przechodzisz kodem *163*12# do fakt mobile.....
Dzięki śliczne bo mam 2 sztuki RBM EnK
Czyli najpierw rejestracja karty RBM Energy na kartę i potem reszta jak rozumiem.teleman29 pisze:waldi123- da sie przechodzisz kodem *163*12# do fakt mobile.....
Dokładnie takWaldi123 pisze:Czyli najpierw rejestracja karty RBM Energy na kartę i potem reszta jak rozumiem.
Dzięki śliczne bo mam 2 sztuki RBM EnK
A co z pakietem MB? Z tego co wiem to trzeba mieć jakikolwiek pakiet internetu żeby DIL działał.vtp23fyq0ck pisze:Jeśli komuś się chce to można bawić się w migrację pomiędzy taryfami. Od kilkunastu dni migracja odbywa się natychmiastowo, nie trzeba czekać kilku godzin aż system "przeżuje" przeniesienie do Fakt mobile i z powrotem do RBM5. Czyli:
1. Jestem w RBM5 i mam włączony DIL.
2. Kończy się DIL więc przenoszę się do Fakt (*163*12#)
3. Od razu klepię kod na przeniesienie do RBM5 (*163#) i przechodzę do RBM5.
4. W RBM5 daję kod na DIL (*111*480*1#) i mam za damo net.
Oczywiście trzeba mieć 30 zł. na koncie ale tylko to, nic więcej, żadnego pakietu neta nie trzeba wykupować. Taką operację robi się raz na dwa dni. Jak się komuś nie chce bawić, to trzeba szukać salonu z kartą RBM do przeniesienia.
P.S. No cóż, będzie edycja posta. Do czego służy powyższa instrukcja? Do DARMOWEGO korzystania z internetu. Wpłacasz Pan tylko 30 zł. i za DARMO ciułasz internet po pełnej prędkości. MINUSEM jest wklepywanie kilku kodów co dwa dni ale jest to jedyna niedogodność.
Na początku miało to zachęcać do przesiadki na lte, nawet w abonamentach kiedyś w zasięgu lte nie brało z pakietu. Teraz jest to po prostu oferta, której nie ma żaden inny operator, nie wydają kasy na reklamy, a użytkownicy sami się mnożą, co widać choćby po tym wątku.Dorotea pisze:co kierowało operatorem, żeby taką usługę uruchomić i przez tyle lat oferować rzeszom użytkowników.
Ja tak robię. Bo nie mam czasu ani ochoty włóczyć się po salonach i żebrać o karty dla takich oszczędności. Internetu na 48h nie skomentuję.perdos1 pisze:Kto tak robi? Większość przenosi numer z innej sieci włącza RWK i ma spokój na rok. Płacą 65 zł/rok (średnio 5,42/miesiąc) a za rok karta do kosza i powtórka. Do tego jak widać są tacy, którzy zmieniają taryfę co 48h, wtedy nie płacą nic poza jednorazowym doładowaniem 30 zł.