- Uwagi dotyczące serwisu - propozycje zmian, zauważone błędy, itp. Także komunikaty administratorów forum.
Nie wiem czy powinienem to pisać no, al skoro mnie denerwuje to napiszę. A co mnie denerwuje? Raczej kto mnie denerwuje, niejaki pol_bezel, jest tu od wczoraj a na koncie ma już 70 postów! Jak on to robi? Odkopuje stare tematy, dopisuje do tematów jakieś totalnie bezsensowne posty, zakłada nowe równie bezsensowne tematy. Może admin albo moderator powinni zając się takimi użytkownikami. Może trzeba by wprowadzić jakiś system ostrzeżeń które jeżeli zebrało by się ich kilka skutkowały by banem, takie coś może ostudziło by zapędy niektórych użytkowników. Absolutnie nie jestem za wprowadzaniem jakiegoś rygoru na forum, ale jakiś porządek musi przecież być.
Uważam, że automatyczne łączenie postów to nie jest najlepszy pomysł.
Przykład tutaj: http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=98089#98089
Dla niezorientowanych wyjaśniam, że chodzi mi o funkcję forum, która, w przypadku gdy dwa kolejne posty w jednym temacie napisała jedna osoba, scala je w jeden post.
Nie widzę żadnych zalet łączenia postów (no chyba, że oszczędzanie na ilości rekordów w bazie danych).
Za to wad jest kilka:
- nawet jeśli post jest na inny temat, nie ma sposobu rozsądnego odróznienia go od poprzedniego
- wątek nie jest wyróżniany jako zawierający nieczytane posty
- data ostatniego postu (np. w indeksie) się nie zmienia
- (zapewne) nie są wysyłane powiadomienia
- nie można linkować do nowego postu
Jeśli coś przeoczyłem i istnieje możliwość wyłączenia tej funkcji w indywidualnych ustawieniach, to przepraszam. Ale takowej możliwości nie znalazłem.
Przykład tutaj: http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=98089#98089
Dla niezorientowanych wyjaśniam, że chodzi mi o funkcję forum, która, w przypadku gdy dwa kolejne posty w jednym temacie napisała jedna osoba, scala je w jeden post.
Nie widzę żadnych zalet łączenia postów (no chyba, że oszczędzanie na ilości rekordów w bazie danych).
Za to wad jest kilka:
- nawet jeśli post jest na inny temat, nie ma sposobu rozsądnego odróznienia go od poprzedniego
- wątek nie jest wyróżniany jako zawierający nieczytane posty
- data ostatniego postu (np. w indeksie) się nie zmienia
- (zapewne) nie są wysyłane powiadomienia
- nie można linkować do nowego postu
Jeśli coś przeoczyłem i istnieje możliwość wyłączenia tej funkcji w indywidualnych ustawieniach, to przepraszam. Ale takowej możliwości nie znalazłem.
Ja zanim zostałem moderatorem i moje posty były łączone to żeby moja odpowiedź napisana jedna pod drugą była widoczna to robiłem tak że kopiowałem do schowka treść poprzedniej odpowiedzi po czym ją kasowałem, następnie klikałem Odpowiedz wklejałem wcześniej skopiowaną treść, wstaiwałem tekst Dodano i pisałem treść nowego posta i wtedy temat był wyróżniony że udzielono w nim nowej odpowiedzi były powiadomienia itp. nie jest to idealne rozwiązanie ale jakoś trzeba sobie radzić bo innej możliwości rozwiązania tego problemu jak na razie nie ma