Raty zostaną, ale to czy oferta jest na raty czy nie ma wpływ na to, po jakim czasie od podpisywania umowy można podpisać aneks na ofertę Love. Z trzecim numerem, przy ofercie na raty możesz spokojnie przejść na Love, co ułatwi sprawę.
Nie można zamienić telefonu stacjonarnego, dostajesz go tak jakby gratis.
Zrób więc tak:
1. Składasz wniosek o przeniesienie 1go numeru do innej sieci na kartę.
2. 3ci numer wkładasz do Orange Love za 99 zł/miesiąc (możesz to zrobić już dzisiaj, nie wymaga to negocjacji, a w sumie im szybciej tym lepiej), możesz dobrać J7 bez problemu.
3. Po wpłynięciu wniosku na 1. numer dzwonisz do DUK i negocjujesz przedłużenie 1go i 2go numeru jako Plan Standardowy z rabatem 20%, za każdy z nich zapłacisz wtedy 9,99 zł. Ważne aby zrobić to za jednym zamachem, przy jednej rozmowie. Pamiętaj, że wymagać to może kliku-kilkunastu rozmów, musisz być cierpliwy.
Adixm pisze:Panowie jaki rabat można ugrać na internecie domowym mobilnym w cenie 70zl?Cena wydaje mi się bardzo wysoka w porównaniu np. do T-Mobile a nawet w pakiecie Orange Love nie wiem czy jest coś taniej.
Chyba nic poza przejściem na Love nie da się ugrać. Jednak cena 80 zł/miesiąc za taki pakiet nie jest zbyt atrakcyjna, ratuje go tylko pakiet internetu współdzielony na konto, więc jeśli potrzebujesz więcej niż 10GB interntu w telefonie to oferta wg mnie ma sensu.