Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
4 poziom jest ostatnimreggie pisze:@bebolek1
- dostałem po złożeniu wypowiedzenia 29,99zł netto i DUK twierdzi, że to już max, co mogą dać (Pani mówiła coś o 4 poziomie cenowym czy jakoś tak, więc może jest jeszcze ten 5 poziom...)
z góry dziękuję za odpowiedź
tak. Mialem opcje za 16 zł lub za 26 zł . Ta opcja droższa ma jakieś dodatki ,która tańsza opcja nie ma. Sumarycznie z telefonem IP7 32 wychodzi mi niecałe 100zł .Grzesiek1991 pisze:@raffde
Abonament wspólny z- 30%30% wychodzi 20,20 zł, natomiast zniżki za OOE masz 67.5 zł, a nie 60 zł.
Mimo że ma się tel. stacjonarny to płaci się w Orange Love opłate za utrzymanie łącza ? I stąd te 89zł ?Vieslav pisze:Przedłużyłem dzisiaj umowę z ofertą Orange Love.
Telefon stacjonarny, neostrada i komórka zostały zmigrowane do Orange Love, dojdzie jeszcze telewizja.
Wyszło mi prawie 50zł mniej niż płaciłbym po przedłużeniu samej komórki .
Trochę było zawirowań, ponieważ telefon stacjonarny nie jest w okresie utrzymania (umowa kończy się w październiku), ale po wielu naradach i konsultacjach dostałem pozwolenie na zmigrowanie.
Dobrałem jeszcze Samsunga Galaxy J5 2016 - wpłata przy kurierze 199zł + 25,01zł rata za telefon dopisywana do rachunku co miesiąc (jest to sztywna kwota z której nie da się zejść).
Za cztery usługi wyszło mi 89zł + rata za telefon. Bez Love płaciłbym w najbardziej optymistycznej wersji (po rabatach za przedłużenie i OOE) 140zł.
Telefon stacjonarny przechodzi na VoIP. Opłata za utrzymanie łącza wliczona jest w cenę pakietu i płaci się tylko 89zł i ani grosza więcej (dla dociekliwych - opłata za utrzymanie linii wynosi 10zł).irzi pisze:Mimo że ma się tel. stacjonarny to płaci się w Orange Love opłate za utrzymanie łącza ? I stąd te 89zł ?
ADSL "do 10mb/s", w praktyce między 4 a 6 mb/s.irzi pisze:Jaką masz predkość neta ?
Telewizje będę miał przez antenę satelitarną. Wydaje mi się, że pakiet taki sam jak ten "z kabla".irzi pisze:Telewizja nie chaczy na tym łączu, da się ją oglądać ?
Podobno komórki można migrować w dowolnym momencie. Zostaje ewentualnie rata za sprzęt. Z usługami stacjonarnymi jest większy problem. Skoro kończą ci się w czerwcu to możesz migrować, ja miałem pozwolenie w drodze wyjątku. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie bez żadnych problemów.irzi pisze:U ojca mogą być zawirowania z komórką ... Stacjonarny i neostrada kończą się teraz w czwercu. Komórka niestety w przyszłym roku ... Ciekawe czy pozwolą zmigrować do Orange Love .....
Za antenę trzeba dopłacić 99zł, ja na szczęście mam jeszcze pozostałości z dawnej N.zielony71 pisze:A ile trzeba dopłacić za antenę i dekoder?
Czyli do tego nie jest potrzebny intertnet ...Vieslav pisze:Za antenę trzeba dopłacić 99zł, ja na szczęście mam jeszcze pozostałości z dawnej N.zielony71 pisze:A ile trzeba dopłacić za antenę i dekoder?
Dekoder i Livebox 2.0 dostaję w dzierżawę, nic nie dopłacam.
Acha, zapomniałem dodać, że do umowy dostałem jeszcze dysk zewnętrzny 320GB za 1zł.
Generalnie zależy to od technologii jaka jest dostępna. Kiedyś do TV wystarczył ADSL2+. Teraz dużo się zmieniło. W każdym razie w przypadku światłowodu na pewno tv jest po kablu, w pozostałych przypadkach niech ktoś bardziej techniczny się wypowie, lecz jeśli nie masz rewelacyjnej linii to raczej po kablu ci nie wcisną (rewelacyjna = 80mb/s na VDSLu).irzi pisze:Ja myslalem ze to właśnie po sieci będzie szlo. Bo tak chyba jest w przypadku światlowodu -żeby miećtelewizje 4k trzeba miećszybki łącze...