W małym mieście nie ma w Media Expert urządzenia które chciałabym kupić. Czy jeśli je zamówię to je przywiozą, czy może nie ma mowy żeby był dostępny w tym sklepie w najbliższym czasie?
- Tu można pisać o wszystkim w jakikolwiek sposób - ale bez używania wulgaryzmów i obrażania innych.
Nawet jeśli chcę wziąć na raty? A ile się czeka? (Sory za być może głupie pytania, ale nie znam się na tym)
Wszystko masz na stronie Media Expert https://www.mediaexpert.pl/lp,zakupy-na-raty-internet
Szukanie nie boli.
Patrzyłam już tam, ale piszą o internecie, a ja chcę coś kupić na raty bez udziału internetu.marcin19883 pisze: ↑29 kwie 2021, 16:00Wszystko masz na stronie Media Expert https://www.mediaexpert.pl/lp,zakupy-na-raty-internet
Szukanie nie boli.
Kto pyta, nie błądzi: 756 756 756
W takim razie pozostaje wizyta w sklepie. Inaczej nie weźmiesz nic na raty. Możesz zamówić przedmiot do sklepu przez neta(odbierz za godzinę) a potem po niego przyjść i wziąć na raty. Gdy zamawiasz coś przez neta, to masz 14 dni na odstąpienie od umowy. Możesz zwrócić bez podania przyczyny i rozwiązać umowę ratalną
Moim zdaniem, jest zupełnie inaczej. Odstąpić można od zakupu dokonanego przez internet. Tymczasem, jeśli nie płacimy lub nie zawieramy umowy ratalnej przez net, to jest to zwykła rezerwacja towaru i zakup stacjonarny.
Nie wiem jednak czy ten sklep pozwala łączyć dwie formy - zamówienie internetowe, ale raty stacjonarne. Na logikę, zamówienie internetowe to i raty przez internet (wtedy z prawem do odstąpienia od obu).
Dlatego lepiej zadzwonić i zapytać. Albo skorzystać z karty kredytowej, obecnie oprocentowanie na większości z nich jest bardzo niskie.
Nie wiem jednak czy ten sklep pozwala łączyć dwie formy - zamówienie internetowe, ale raty stacjonarne. Na logikę, zamówienie internetowe to i raty przez internet (wtedy z prawem do odstąpienia od obu).
Dlatego lepiej zadzwonić i zapytać. Albo skorzystać z karty kredytowej, obecnie oprocentowanie na większości z nich jest bardzo niskie.
Mylisz się. Wiele razy zamawiałem przez internet z odbiorem osobistym. Niektóre zwracałem. Jak zamówisz coś z odbiorem w sklepie, to pod koniec zamówienia musisz kliknąć ZAMAWIAM I PŁACĘ, czyli zawierasz umowę kupna sprzedaży.
Przychodzisz za kilka dni. Mówisz, że odstępujesz od umowy, czyli zwracasz przedmiot. Wyszukują twoje zamówienie. Drukują papiery, podpisujesz i dostajesz kasę z powrotem
Ale płaciłeś w sklepie stacjonarnym przy odbiorze? Jeśli tak, to dobrze wiedzieć. Inne sklepy traktują to jako "rezerwację", a nie umowę zawartą na odległość.
A nie mogę do nich napisać maila?
Ja od początku piszę że wizyta w sklepie tylko wchodzi w grę. Nie chcę nic zamawiać przez internet, tylko w sklepie zamówić, żeby to potem kupić na raty, też stacjonarnie. Zero udziału internetu. Sprawdzałam tylko dostępność tego urządzenia na stronie Media Expert i było napisane że w sklepie w moim mieście nie jest dostępnemarcin19883 pisze: ↑30 kwie 2021, 09:21W takim razie pozostaje wizyta w sklepie. Inaczej nie weźmiesz nic na raty. Możesz zamówić przedmiot do sklepu przez neta(odbierz za godzinę) a potem po niego przyjść i wziąć na raty.
Zamówiłem do sklepu Media Expert poprzez stronkę(Opcja Odbierz za godzinę). Zapłaciłem za produkt. Tydzień pózniej wróciłem i oddałem słuchawki bluetooth. Kasa zwrócona od razu. Ja zawsze zamawiam przez ich stronkę, bo mają niższe ceny niż w sklepie. A liczy się cena internetowa.
Przez stronę www, zamawiasz do konkretnego sklepu dany produkt i potem idziesz po odbiór. Możesz wybrać opcje raty w sklepie przecież. Jaki sens chodzić dwa razy do sklepu(zamawiać i potem odbierać), jeśli możesz to kilkoma kliknięciami zamówić i raz tylko pójść po odbiór i podpis umowy kredytowej?
To albo ktoś w MM się rąbnął, albo dobra wola sklepu. Ta opcja "odbierz za godzinę" to nic innego, jak zwykła rezerwacja. Nie przysługuje przy niej zwrot towaru. To samo jest w RTV EURO AGD.marcin19883 pisze: ↑30 kwie 2021, 22:12Zamówiłem do sklepu Media Expert poprzez stronkę(Opcja Odbierz za godzinę). Zapłaciłem za produkt. Tydzień pózniej wróciłem i oddałem słuchawki bluetooth. Kasa zwrócona od razu. Ja zawsze zamawiam przez ich stronkę, bo mają niższe ceny niż w sklepie. A liczy się cena internetowa.
Media Expert Nikt się nie pomylił. Piszę o tym w regulaminie sklepu. Kliknięcie w przycisk „Zamawiam i płacę” jest traktowane jako Umowa Kupna Sprzedaży.
Chyba jeszcze w NeoNet jest tak samo, ale nigdy nie kupowałem nic tam.
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2021, 23:19 przez marcin19883, łącznie zmieniany 1 raz.
W sklepie. Złóż zamówienie, to sie przekonasz. Masz opcje do wyboru. Odbierz za godzinę i płatnośc w sklepie. Jest umowa kupna sprzedaży przez neta? jest. Więc 14dni na zwrot masz. Oni szukają zamówienia i nie mogą się pomylić, bo drukują formularz zwrotu.
O tym czy jest umowa decyduje regulamin, u znanej mi konkurencji umowy wtedy nie ma, a jedynie rezerwacja. Dlatego szacun dla Media Expert, że tak to rozwiązali.
Jeśli jest umowa to teoretycznie musisz przyjść i zapłacić za przedmiot, bo zawarłeś umowę kupna sprzedaży. Ciąży nad tobą presja. A jeśli jest rezerwacja, to ludzie coś zamówią i potem nie przyjdą. Jak dla mnie lepsza zagrywka niż rezerwacja.
Jedno pogorszyło się w tym roku. Media Expert zmienili Bank dla Rat. Teraz jest zacofany Milenium. Kiedyś był Santander, gdzie mogłeś podejrzeć, zapłacić online. W Milenium są tylko druki, bez możliwości podglądu Rat na www. Oczywiście mówię tu o ratach w sklepie.
Jedno pogorszyło się w tym roku. Media Expert zmienili Bank dla Rat. Teraz jest zacofany Milenium. Kiedyś był Santander, gdzie mogłeś podejrzeć, zapłacić online. W Milenium są tylko druki, bez możliwości podglądu Rat na www. Oczywiście mówię tu o ratach w sklepie.
Ja się generalnie ostatnio przekonałem, że ME to dno i metr mułu