Witam
Muszę wybrać dla rodziców operatora na infrastrukturze Orange.
Sytuacja jest taka, że w miejscu gdzie mieszkają nie ma kabli żadego operatora, pozostaje tylko dostęp z sieci komórkowych lub Starlink (który jest niestety za drogi).
Aktualnie rodzicom kończy się powoli umowa na internet w Play - przez nieco ponad rok było bardzo ok, ale niestety od kilku miesięcy jest kaszana - składane były reklamacje, i niestety powodem wolnego inetrnetu jest na max przeciążony nadajnik.
Prędkości inetrnetu wieczorem na poziomie 1-2Mbps download
W tym samym miejscu Orange ma prędkość netu na poziomie 45-60Mbps.
Więc wyjścia nie mam, szukam netu opartego na infrastrukturze mobilnej Orange. Na nadajniku jest 4G, nie ma 5G.
Transfery miesięczne u rodziców są na poziomie 400-700GB miesięcznie (większość z tego to streaming).
Co byście proponowali za ofertę na bazie sieci Orange?
Z własnych poszukiwań znalazłem Orange Flex w tym najbogatszym planie 150GB w cenie 80 zł miesięcznie (+ brak długoterminowego zobowiązania).
W tej cenie jest 150GB netu + bezpłatny pakiet UNLMTD na 30 dni. Dodatkowo mogę dobrać 3 dodatkowe karty SIM.
Tutaj pytanie do osób korzystających z Flexa:
- ten pakiet za 80 dni jest miesięczny, czy 30 dniowy?
- pakiet UNLMTD na 30 dni odnawia się automatycznie czy trzeba go co miesiąć na początku nowego okresu rozliczeniowego aktywować ponownie?
- Czy ten pakiet UNLMTD jest naprawdę bez limitu (transfery miesięczne do 700GB)?
- jak wygląda sprawa tych dodatkowych 3 kart SIM? Bo rozumiem to tak, że dostaje jedną główną z numerem telefonu i pełnymi usługami i do tego mogę dobrać dodatkowe karty, czyli np 2x karta do danych, i jedną z nich instaluje w modemie u rodziców oraz np kolejną biorę sobie jako backup lub np używam w starym telefonie robiącym za dedykowany GPS, czy ba mogę u siebie w domu też kupić modem i korzystać z netu? Czyli na jednym abonamencie unlimited ogarnąć sobie net w 3 lokalizacjach? Bo to aż za piękne aby było prawdziwe mi się wydaje...
Czy może jakaś jeszcze oferta na bazie sieci Orange wchodzi w grę?
Z góry dzięki za odpowiedzi